Maand van de Mantelzorg

ZUNDERT - Op 10 november is het weer de landelijke Dag van de Mantelzorg. Voor mantelzorgers in de gemeente Zundert is er een speciaal programma georganiseerd met diverse ontspannende en informatieve activiteiten in de Maand van de Mantelzorg. Als mantelzorger gaat je tijd, energie en aandacht geregeld uit naar zorg voor je naaste(n). In de Maand van de Mantelzorg is het tijd voor jou!

Ben ik mantelzorger?

Zelf sta je daar misschien niet eens bij stil; je geeft de zorg vanuit persoonlijke betrokkenheid. Degene aan wie de zorg geboden wordt, is meestal een familielid (ouder, partner, kind, zus, opa of oma), vriend(in) of iemand uit de buurt. Het geven van mantelzorg wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien; een kind heeft een beperking, een vader begint te dementeren of een partner krijgt een chronische ziekte. Het kan iedereen overkomen. Herken jij je in voorgaande omschrijving? En woon je in de gemeente Zundert? Dan bent je van harte uitgenodigd voor de Maand van de Mantelzorg.

Activiteiten

- Een geheel verzorgde high tea Bij de Nonnen op zaterdag 10 en vrijdag 16 november.

- Wegwijs in de zorg door een presentatie van mantelzorgmakelaar Renate Sauerwald op maandag 12 november.

- Veilig tillen en transfers; workshop door ergo- en fysiotherapeuten op donderdag 8 november.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving, tijden en locaties op www.swzundert.nl of neem contact met ons op.

Aanmelden

Je kunt jezelf of iemand anders aanmelden voor één of meerdere bijeenkomsten. Dit doe je door een e-mail te sturen aan info@swzundert.nl onder vermelding van “Maand van de Mantelzorg” of te bellen naar 076-5972200. Alle activiteiten zijn kosteloos te bezoeken na aanmelding. [l]