RIJSBERGEN - Op donderdag 8 november organiseert Het Boshuis in samenwerking met Katalin Brandsma, te Rijsbergen een thema avond: Wat gebeurt er in mijn lijf tijdens de overgang?

Wat is de overgang?

Een periode van rouwen en loslaten, groeien en oogsten. Veel vrouwen ervaren de overgang als iets negatiefs. Het verlies van je vruchtbaarheid brengt in de praktijk ook veel onzekerheid met zich mee. Veel vrouwen worstelen met de vraag: vind ik mezelf nog aantrekkelijk, of ben ik dat nog voor de ander?

De biologische veranderingen die plaatsvinden in je lichaam hebben niet alleen effect op je lichaam maar ook op je geest en je emoties en je kunt allerlei vervelende klachten krijgen. Daarnaast is het belangrijk de positieve effecten van de overgang voor het voetlicht te brengen en te zien dat de overgang een tijd is van loslaten, rouwen maar bovenal ook van vruchten plukken en persoonlijke groei.

Gezond en krachtig door de overgang

Met deze workshop willen we de wijsheid en kennis met jullie delen over wat de overgang nu inhoudt. De lastige kanten ervan komen aan bod, maar ook wat het je kan bieden als je er op een positieve, liefdevolle wijze naar kijkt. Met deze kennis kan je gezond en sterk deze fase van je leven omarmen.

Samen wijzer, samen sterker

Vrouwen voelen zich vaak onzeker en alleen in dit proces. Tijdens deze avond creƫren we in een veilige omgeving een sfeer waarin het fijn is om ervaringen te delen. Het geeft kracht om te ervaren dat je er mag zijn met al je gevoelens en ervaringen. Juist in deze periode in je leven is het fijn als vrouwen elkaar opzoeken, ervaringen uitwisselen, elkaar ondersteunen en van elkaar kunnen leren.

Wanneer en hoe laat?

Op donderdag 8 november, inloop vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.15 en duurt tot 22.00 uur.

Programma

1. Korte introductie over van de vorm van de avond.

2. Daarna volgt er een kort bezinningsmoment waarin de thematiek van de overgang wordt verbonden aan de natuurlijke processen en daarmee in een groter perspectief wordt geplaatst.

3. Voordracht door Katalin Brandsma, zij is cranio sacraal therapeute en zij studeerde af op dit onderwerp. Zij realiseerde zich hoe weinig vrouwen weten over de hormonale processen in hun eigen lichaam. Als je begrijpt wat er in deze periode in je lichaam gebeurt, kun je de verschijnselen beter plaatsen en er mee om gaan. Als gevolg daarvan neemt de stress vaak af. Daarnaast zal zij vertellen over de effectieve vorm van lichaamswerk die zij in haar praktijk heeft ontwikkelt om vrouwen in de overgang te ondersteunen.

4. Delen van ervaringen. Een belangrijk deel van de avond is bedoeld om ervaringen te delen. Dit is niet bedoeld als therapie, maar wordt vaak wel als zeer helend ervaren.

Locatie en aanmelden

In de veilige omgeving van de prachtige mongoolse yurt op het terrein van Het Boshuis. Adres: Boven Heining 5 te (4891 PR) Rijsbergen (net onder Breda).

Voor wie is dit bedoeld? Voor vrouwen van alle leeftijden die willen weten wat er in de overgang met je gebeurt.

Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is, zouden we het prettig vinden als je je van te voren aanmeldt per email via anouk@hetboshuis.com of op mobiel tel. 06-55343170. [l]