Moerse Boys vestigd zich in kop ranglijst

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag opnieuw drie punten bijgeschreven. Op het kunstgras van het fraaie sportpark Couwenhoek in Capelle aan de IJssel zetten de oranjehemden CVV Zwervers met duidelijke cijfers opzij: 0-3. Door de overwinning bestormt de trots van Akkermolen zowaar de top drie van de eerste klasse B.

Evenals een week eerder tegen VUC besliste Moerse Boys het treffen met Zwervers min of meer al vóór rust. Alle treffers vielen in het eerste bedrijf, waarna de tweede helft slechts een formaliteit was. Het treffen lag dus vóór rust al in een beslissende plooi, maar het had heel anders kunnen lopen als Zwervers de enorme kans in de eerste minuut had benut. Zeventien tellen stonden er op de klok, toen een aanvaller van de thuisploeg de bal rakelings naast het doel lobde. Alsof Moerse Boys, ondanks het extra uurtje nachtrust vanwege het verzetten van de klok, even wat tijd nodig had om wakker te worden. De misser van Zwervers fungeerde als wake-up call, want vervolgens was het De Moer dat de klok sloeg.

Twintig minuten ongeveer had clubtopscorer Pim nodig om de ban te breken. Sjors, terug in de basis vanwege wat lichte irritatie bij Rens, verstuurde een pass naar Daan. De spelmaker legde de bal weg bij de tweede paal, waar Pim overtuigend raak kopte. Daarbij kwam de centrumspits pijnlijk in aanraking met een verdediger, maar na een korte verzorging kon Pim verder.

Moerse Boys controleerde, gaf weinig weg en was uiterst effectief. Tom redde op een lage vrije trap, aan de overzijde verdubbelde Daan de marge. Cas veroverde de bal en bood de nummer tien een haast niet te missen kans, 0-2. Ook bij de derde treffer was de spelmaker betrokken, ditmaal als aangever, evenals bij het openingsdoelpunt. Daan trapte een hoekschop, Joris knikte onbedreigd raak. Opvallend eenvoudig liep De Moer uit naar een comfortabele voorsprong.

Met twee wissels trachtte de Zwervers-trainer de wedstrijd na rust nieuw leven in te blazen, maar daarin slaagde hij niet. Over en weer waren er nog kansen, maar steevast bleef het net onberoerd. Dat kwam mede door enkele uitstekende ingrepen van Tom.

Moerse Boys beleefde andermaal een probleemloze middag en klom plots naar plek drie op de ranglijst. Zondag weer een thuiswedstrijd. Op Akkermolen is dan VELO de tegenstander.