Hoe steek je veilig het zebrapad over? Wethouder Patrick Kok geeft aanwijzingen. FOTO GEMEENTE ZUNDERT
Hoe steek je veilig het zebrapad over? Wethouder Patrick Kok geeft aanwijzingen. FOTO GEMEENTE ZUNDERT Foto: Gemeente Zundert

Extra aandacht voor verkeersveiligheid op Zundertse scholen

'Veilig naar Schooldag' vol met tips

ZUNDERT - De scholen in de gemeente Zundert hebben afgelopen week een heuse 'Veilig naar Schooldag' gehouden. Op deze manier werd extra aandacht besteed aan de zichtbaarheid van hun leerlingen in het verkeer.

DOOR ADDO SPRANGERS

Ook basisschool Zonnebloem in Zundert deed mee. In het kader van de 'Veilig naar Schooldag' vroegen de leerkrachten hun leerlingen om extra goed verlicht naar school te komen. De Gemeente Zundert deelde spaakreflectoren uit om de zichtbaarheid te vergroten.

Tips

Wethouder Patrick Kok verschafte de kinderen uit groep 1 en 2 hoogstpersoonlijk uitleg over hoe zij veilig en goed zichtbaar naar school kunnen komen. Hij bracht één van zijn tips in praktijk door goed oplettend het recent vóór de school aangelegde zebrapad aan de Burgemeester Manderslaan over te steken. Na deze tips konden de kinderen zelf aan de slag.

Verkeersmaatregelen

Afgelopen maand werden er in de Burgemeester Manderslaan meerdere verkeersmaatregelen doorgevoerd. Naast het aanleggen van genoemd zebrapad is, ter hoogte van de school, de tekst 'Schoolzone' op twee plaatsen in het wegdek gestraat.