ZUNDERT - Het zijn al vele jaren misschien wel de mooiste momenten van de hele vogelshow die dit weekend in De Koutershof gehouden wordt. De meest aandoenlijke momenten ook.

Hoewel de tentoonstelling van De Vogelvriend pas op vrijdagavond officieel wordt geopend, vallen de bewoners van Amarant en Rijserf de eer te beurt om ’s middags als eerste de 550 exotisch gekleurde vogels, die er in de sfeervol gedecoreerde zaal geshowd worden, te komen bewonderen.

Traditie

Een traditie die een beetje onderschat is geweest want een interactie als deze tussen vereniging en samenleving is iets wat een dorp als Rijsbergen zo leefbaar en gezellig houdt. Het zou veel vaker moeten gebeuren. De gasten worden door hulpverleners begeleidt en door een groepje vrouwen van De Vogelvriend ontvangen en op koffie en koek getrakteerd. Daarna volgt de rondleiding door de tentoonstellingszaal.

Het zal op zaterdag en zondag ongetwijfeld heel druk worden op de tentoonstelling maar deze vrijdagmiddag is voor Amarant, Rijserf en De Vogelvriend heel speciaal en eentje om te blijven koesteren.[l]