Een gevulde agenda voor St. Cecilia

RIJSBERGEN - De komende periode is er weer van alles te doen voor de leden van St. Cecilia.

Zo zal de concertband in de St. Bavokerk op zondag 18 november de Heilige mis muzikaal opluisteren. De St. Bavokerk is inmiddels een 'bekend'B terrein na de succesvolle uitvoeringen van RICH-The Passion in maart 2018 en recentelijk de Vloeiweidemis. Tijdens de mis zullen er herkenbare, sfeervolle muziekstukken gespeeld worden. Een ieder is hier van harte welkom om bij aanwezig te zijn.

Daarna gaat het orkest samen met de majorettes de Sint muzikaal verwelkomen in Rijsbergen. Er zal dan door Rijsbergen gelopen worden van Het Kennedyplein naar De Koutershof.

Jeugdopleiding en jeugdband

Een paar dagen later, op donderdag 22 november, zal de jeugdopleiding en de jeugdband St Cecilia presenteren wat zij allemaal in haar mars heeft. De leerlingen zullen aan hun fans (ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s en iedereen die graag wil komen) laten horen wat zij kunnen samenspelen. De avond begint om half 7 in De Koutershof. Ook hierbij is een ieder van harte welkom.

Een weekje later zal de Jeugdband optreden in het Trivium in Etten-Leur.

Op zoek naar nieuwe dirigent

De komende weken daarna zal er serieus gerepeteerd worden voor de kerstconcerten van de Jeugdband en het Nieuwjaarsconcert. Dit concert zal op zondag 6 januari plaatsvinden in De Koutershof, aanvang 14.00 uur. Tijdens dit concert zullen zowel de opleiding als de concertband zich laten horen. Waarbij er voor de concertband onder leiding van John Curfs een extra uitdaging ligt. John heeft namelijk aangegeven dat het Nieuwjaarsconcert 2019 het laatste concert voor St. Cecilia zal zijn onder zijn leiding. Dit betekent dat de vereniging momenteel op zoek is naar een nieuwe dirigent. Het streven is, dat de nieuwe dirigent eind januari 2019 bekend zal zijn.

Kortom de komende weken is een muzikaal vol programma voor St. Cecilia. Daarnaast zijn de leden de afgelopen periode bij u aan huis geweest voor de jaarlijkse rondgang. We willen een ieder weer hartelijk bedanken voor deze financiële steun.[l]