RIJSBERGEN - Vrouwen van NU afdeling Rijsbergen heeft voor een lezing op dinsdag 20 november Margot van Rijn uitgenodigd. Margot is rouwdeskundige en vertelt over verdriet, kwetsbaarheid, eenzaamheid en veerkracht.

Bij rouw denken we veelal aan het overlijden van een dierbare. Het verdriet en gemis als iemand er niet meer is. Maar ook andere verliessituaties kunnen rouw tot gevolg hebben. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, scheiding, ontslag, adoptie of ongewenst kinderloosheid. Allemaal gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven. Margot staat stil bij rouw vanuit individueel en maatschappelijk perspectief. Ze vertelt als professional en ervaringsdeskundige over misvattingen en waarheden. Haar motto is dat “verliesbegeleiding is gericht op leven met het verlies en niet ondanks het verlies”. In haar lezing is ruim gelegenheid voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Ieder die zich interesseert voor het onderwerp `verliesverwerking- verliesbegeleiding` is welkom bij de ledenavond van Vrouwen van Nu op dinsdagavond 20 november in de Harmoniezaal te Rijsbergen. Aanvang 19.30 uur. U hoeft geen lid te zijn van Vrouwen van Nu, wel graag aanmelden via vrouwenvannu.rijsbergen@gmail.com of via tel. 06-12235707. [l]