Leden van de Dorpsraad Achtmaal.
Leden van de Dorpsraad Achtmaal.

Infoavond met gevarieerd programma voor Achtmaalse bevolking

ACHTMAAL - Alle inwoners van Achtmaal zijn van harte uitgenodigd op vrijdag 23 november in De Nachtegaal. De deuren gaan open om 19.45 uur om vervolgens om 20.00 uur de avond te openen. De Dorpsraad en de Buurtpreventie organiseren een interessante avond met een afwisselend programma.

De gastsprekers op deze avond zijn: wijkagent Arie Boelhouwers, wethouders de Beer, Zopfi en Kok en Marien Provoost, beleidsadviseur landelijke gebied bij de gemeente Zundert. Dhr. Provoost zal het nodige toelichten over het project rondom de “Vrijgekomen Agrarische Bebouwing”.

Buurtpreventie
De avond wordt geopend door de Buurtpreventie Achtmaal, ze zullen een korte terugblik geven over 2018 en u bijpraten over veiligheid en de WhatsApp groepen. Door Buurtpreventie is tevens Wijkagent Arie Boelhouwers uitgenodigd. Hij zal u bijpraten over de veiligheid in Achtmaal. Er wordt afgesloten met een vragenronde.

Dorpsraad
Dorpsraad Achtmaal zal dan het woord nemen om kort te vertellen wat er het afgelopen jaar heeft gespeeld, waaronder een wijziging in het bestuur. Uiteraard worden de actuele onderwerpen toegelicht zoals woningbouw, uitstraling van het dorp en de veiligheid in het dorp. Dit gedeelte zullen we afsluiten met een vragenronde. Mocht u vragen hebben, die u liever schriftelijk doorgeeft, dan kunt u deze mailen naar: secretaris@dorpsraadachtmaal.nl. U mag uw vraag ook stellen, wanneer u niet present kunt zijn.

Leegstand stallen en schuren
Wellicht is het u niet ontgaan. Een actueel onderwerp wat speelt is de leegstand van stallen en schuren; de Vrijgekomen Agrarische Bebouwing, afgekort als VAB. Ook de komende jaren zal hier vanuit de gemeente en ook vanuit de dorpsraad veel aandacht naar uit gaan. Voor dit onderwerp is Marien Provoost, beleidsadviseur landelijk gebied bij de gemeente Zundert, te gast. Hij brengt u op de hoogte over de status van de pilot om de agrarische leegstand in de gemeente Zundert aan te pakken. U heeft al eerder in deze krant hierover kunnen lezen: https://www.internetbode.nl/regio/zundert/politiek/266885/plan-en-pilot-gemeente-om-agrarische-leegstand-aan-te-pakken.

Inwoners en wethouders
En als afsluiting is er een gesprek tussen de inwoners en de wethouders. U krijgt informatie over de laatste ontwikkelingen m.b.t. woningbouw, Breedband in het buitengebied, groenonderhoud en programma onderhoud wegen. Inwoners kunnen vragen stellen en natuurlijk ook tips en suggesties doorgeven. Dit is dè avond waarop de wethouders luisteren naar de inbreng vanuit de Achtmaalse bevolking. [l]