Frisse start toertocht Galder.
Frisse start toertocht Galder. John Vermeeren.

Trappistentrappers naar Galder

ZUNDERT - IJzige wind en vrieskoude nachten, de eerste sneeuwvlokken voorspeld en bij de wat ouderen onder ons beginnende verschijnselen van reumatiek, de winter dient zich aan.

De zon kon het zondagvoormiddag niet echt winnen van de koude oostenwind, het extra laagje kleding en warme handschoenen waren dan ook geen overbodige luxe voor de clubleden die op pad gingen. Dat waren er nogal wat, zeker voor deze tijd van het jaar. Een groep van 31 mannen en vrouwen ging om negen uur gezamenlijk van start richting Huijbergen. Net voor het dorp, bij de afslag Schoelieberg, werd de groep gesplitst. Achttien van hen reden de inmiddels vertrouwde winterronde van 76 km die voor hen geen enkel probleem opleverde. De overige dertien hadden er echt veel zin in en besloten de Oesterdam erbij te pakken, een rit van zo’n 100 km. Met stevige oostenwind gaat dat niet in de koude kleren zitten, vanaf Roosendaal werd dan ook wat gas teruggenomen want sommigen zaten er toen wel een beetje doorheen.

Veldtoertocht
Het was behoorlijk druk in Galder bij café het Knooppunt, uit alle windstreken waren mtb-fanaten hierheen gekomen voor de jaarlijkse toertocht van Sporting Oekel en Kees van Boxel. Vooral ook heel veel Trappistentrappers waren hier naar toe gekomen, benieuwd naar de route van de vernieuwde toertocht. Werd voorheen richting Ulvenhout gefietst, ging het dit jaar precies de andere kant op en bleef men ten zuid-westen van Breda met natuurgebied de Pannenhoef als verste punt. Het parcours van 50 km was droog en goed te fietsen, iets té goed misschien, onder natte omstandigheden had er ook voor de geoefende mtb-er vast wat meer uitdaging in gezeten.

Ronde van Vlaanderen Cyclo
Op zaterdag 6 april 2019 wordt de toerversie van de Ronde van Vlaanderen gereden, daags vóór de profs dat doen. Diverse afstanden zijn mogelijk, de langste afstand is 229 km en deze start in Antwerpen, de overige afstanden starten in Oudenaarde. Een groep Trappistentrappers heeft zich hiervoor ingeschreven en er is voor onze leden een mogelijkheid om zich hierbij aan te sluiten. Neem hiervoor contact op met David Woestenberg, info@dwoestenberg.nl. Volgens de organisatie wordt het weer een wielerfeest om naar uit te kijken, dus geef je snel op want ook dit jaar is er een limiet van 16000 deelnemers!

Programma
Zondag 24 november gaat de wegploeg van start om 9.00 uur bij café van T. In één groep of twee groepen, de lange versie van de winterronde of de korte, dat is allemaal afhankelijk van de opkomst en de weersomstandigheden.
Voor de veldrijders kan het weer niet op, opnieuw keuze uit drie toertochten in de nabije omgeving. In Nieuwmoer, in Woensdrecht en in Prinsenbeek kan gemountainbiket worden. Een groep vertrekt op de fiets om 8.30 uur bij Van T, net als vorige week via de Molenstraat richting Breda zodat clubleden onderweg kunnen aansluiten.[l]