Kippenpan.nl/van Beers-Son

ZUNDERT - Kippenpan.nl/vanBeers-Son pakt volle winst in thuiswedstrijd tegen Biljart Centrum Arnhem en stijgt naar 7e plaats in de competitie.

Op verzoek van de tegenstander werd begonnen met bord 1 en 2. Danny Geysen kende een aarzelend begin en had niet het goede gevoel om series te kunnen maken. Ook tegenstander Rudy Gerritsen kwam niet tot grootse daden, waardoor de stand bij de pauze in evenwicht was, 18-20 in 32 beurten. De pauze had Danny kennelijk goed gedaan. Hij wist de 22 ontbrekende caramboles in 15 beurten te maken, wat winst betekende 40-29 in 47 beurten. Frank de Groof trof in Lukas Stamm een sterke tegenspeler die, ondanks een verre reis vanuit Berlijn, lang kon blijven volgen. Frank begon met 4, waarop Lukas in de derde beurt reageerde met en serie van 5. Hierna maakte Frank nog enkele kleinere series, waardoor de stand na 23 beurten 23-18 werd. Na de pauze begon Frank met een poedel en scoorde vervolgens op sublieme wijze 3, 12, 1 en 1 ,waardoor hij de partij kon winnen na 24 beurten, 40-27.

Hierna was het aan Lennart Schrauwen en Mark Havermans om winst voor het team binnen te halen. Lennart trof in Arno Klaassen een tegenstander, die duidelijk een offday had. Ondanks dat hij geen tegenstand kreeg, bleef Lennart echter geconcentreerd en verzorgd spelen. Na een serie van 7 werd de stand na 10 beurten 18-4. Na de pauze maakte Lennart nogmaals en serie van 7 en kon hij na 22 beurten zijn keu opbergen, 35-5. Mark trof in Martijn Egbers een tegenstander, die zijn dag wél had. Een voortvarende start van Mark met 9 caramboles in 4 beurten en 13 in 7, werd overtroffen door Martijn met 14 caramboles in 5 beurten en 18 in 7 beurten. Na 15 beurten had Martijn zijn voorsprong vergroot tot 24-16. Ondanks dat Martijn dit gemiddelde niet kon doorzetten en wat meer begon te poedelen, was Mark niet in staat de achterstand te verkleinen. Martijn bereikte in de 37e beurt de benodigde 35 caramboles, waarna Mark met een serie van 5 in de nabeurt uitkwam op 29.

Dit betekende winst met 6-2 voor Kippenpan.nl/van Beers-Son. [l]