Exceptioneel Moerse Boys stijgt in Delft tot grote hoogte

ZUNDERT - “Als je Moerse Boys ziet spelen, gaat je hart zo snel tekeer…” Een exceptioneel Moerse Boys heeft de harten van de supporters zondag sneller doen kloppen. In Delft won het de topper tegen koploper DHC op indrukwekkende wijze met 2-1.

Voetballend uitstekend, in de duels ijzersterk. Nimmer verzakend, conditioneel niet te kloppen. Een ongekende teamspirit bovenal, zoals het Moerse Boys betaamt. De formatie van Jurgen Arnouts speelde op deze koude middag bij DHC een van zijn beste wedstrijden van het seizoen, een van zijn beste wedstrijden in jaren wellicht. Met de winst op de koploper werd de feeststemming van een week eerder vrolijk voortgezet. Voor de zesde keer op rij bleef de equipe ongeslagen.

In de openingsfase van het topduel deed DHC overigens wel van zich spreken. Even moest Moerse Boys in de wedstrijd komen, maar al snel gooide het de schroom van zich af. Bij vlagen legde het uitstekend voetbal op de mat. Alleen het benodigde fortuin in de eindfase ontbrak aanvankelijk. Ondanks het prima spel slikte Moerse Boys op slag van rust een bittere pil. Juist toen het dacht aan aanvallen, profiteerde DHC optimaal. In de tegenstoot werd een verre voorzet gecontroleerd bij de tweede paal en eenvoudig binnen geschoven.

Veerkracht

Moerse Boys toonde zich echter veerkrachtig. De openingstreffer zorgde allerminst voor onzekerheid of twijfel in het oranje-witte kamp. Vol bravoure drukte het de Delftse opponent na rust meer en meer naar achteren. Dat resulteerde net na het uur in de gelijkmaker. De keeper verwerkte een voorzet vanaf links niet optimaal en Pim profiteerde. Na een korte vakantie in Curaçao ging hij deze middag vrolijk verder met scoren.

Gesteund door de meegereisde aanhang én gesterkt door het eigen spel, groeide het besef dat er meer te halen was. Brutaal trok Moerse Boys de wedstrijd naar zich toe. De Klein-Zundertse voorsprong liet niet lang op zich wachten. Een minuut of twee na de gelijkmaker was Pim ook verantwoordelijk voor de 1-2. Daan veroverde de bal op het middenrif en Cas zette de clubtopscorer alleen voor de keeper. Pim omspeelde de doelman en tekende met een rollertje voor zijn tweede treffer. Het doelpunt veroorzaakte een explosie van vreugde. Onverdiend was de voorsprong allerminst.

DHC leek murw geslagen, maar Moerse Boys verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen. Mede daardoor bleef het spannend tot het bittere eind. Met lange halen richting Brouwer trachtte DHC in het slot een puntendeling uit het vuur te slepen, maar de Moerse Boys-defensie gaf geen krimp. Volwassen werd de voorsprong geconsolideerd, professioneel haast. Bij het laatste fluitsignaal resteerden luide vreugdekreten uit het Klein-Zundertse kamp. Moerse Boys flikte het wederom en bleef zo lekker plakken in de top van de eerste klasse, als een zeldzaam voetbalplaatje in het prachtige voetbalplaatjesboek.

Lust voor het oog

Een lofzang daalde na afloop neer op de oranjehemden. Zelfs spelers van de thuisploeg gaven na afloop in de kantine eerlijk toe dat de uitslag terecht was. Individuen uitlichten is na een wedstrijd als deze zinloos. Simpelweg omdat je dan stuk voor stuk alle spelers moet bewieroken. Feit was dat het collectief floreerde. Op het veld stonden elf oranjehemden die voetballend vermogen koppelden aan duelkracht, onvermoeibaar ook. Een lust voor het oog, de uitvinder van het spelletje zal het zo bedoeld hebben.

Zondag thuis tegen Olympia. Tot dan! [l]