Dramatisch verlies Wernhout bij hekkensluiter HSC

WERNHOUT - Een week voor het jubileumweekend liep Wernhout uit bij HSC tegen een zeer pijnlijke nederlaag aan. Wernhout was van meet af aan slordig in de opbouw en dit resulteerde in de eerste helft al tot een kans of 4-5 voor HSC.

Na een paar minuten kregen de gastheren al een dot van een kans die Carlo redde. In de tiende minuut nam Wernhout ietwat gelukkig de leiding toen een HSC-er een voorzet van Thijs vd Buijs in eigen doel kopte, 0-1. Vijf minuutjes later wederom een HSC-speler die alleen op Carlo af kon gaan ook deze kans werd door Carlo verijdeld. In de 25e minuut een mooie aanval over rechts met een assist van Leroy op Maikel die 0-2 op het scorebord zette.Kort voor rust miste Mathieu een uitgelezen kans op 0-3, assist Maikel, die nog werd gepakt door de HSC-keeper.Na de thee bleef Wernhout, ondanks waarschuwingen in de rust, slordig in de opbouw en hierdoor kregen de Heerlenaren nog een paar dotten van kansen die nog werden gemist.In de 65e minuut werd Davey gevloerd binnen de 16 meter, Maikel schoot de pingel onberispelijk binnen, 0-3. Over, uit en klaar dacht alles en iedereen aan de kant met een rood-wit hart.Maar niks bleek minder waar.

HSC zette aan voor een slotoffensief , toonde lef, inzet en gooide alle schroom van zich af, liet Wernhout fouten maken en strafte deze door snel de lange bal te hanteren genadeloos af. Wernhout stond er bij en keek er naar, verdedigde niet of veel te slap en miste het gif om ondanks een matige pot toch de drie punten op inzet over de streep te trekken. Tussen de 70e en 85e minuut slaagde de hekkensluiter uit 4B er in om welgeteld 4 keer! te scoren. Elke kans in de slotfase werd gepromoveerd tot doelpunt. Na 90 minuten kon Wernhout met het schaamrood op de kaken richting de kleedkamer met een 4-3 eindstand.