B driebandenkampioenschap van Zundert gestart

ZUNDERT - In de allereerste partij van het kampioenschap pakte Marcel van Praat een forse voorsprong van 12-3 (20 b.) tegen Ted Machielsen. Middels series van 3 en 5 kwam Ted terug in de wedstrijd en kwam met 16-15 aan het wiel. Marcel kon met 3 afsluiten en zijn eerste winst binnen halen met 20-15 (34 b.).

Daarna speelde mede organisator Loek Havermans een sterke wedstrijd. Met series van 5, 4 en 3 bereikte Loek na slechts 12 omlopen bij 20-7 de finish, zijn tegenstander Mitchell Roovers kon alleen maar lijdzaam toekijken. Vervolgens moest ook Marcel van Praat capituleren tegen de nog steeds goed acterende Loek Havermans. Na 31 beurten werd de eindstand bepaald op 11-20 in het voordeel van Loekie. Mitchell Roovers, die moeizaam was gestart tegen Loek Havermans, stond nu tegen de wispelturige Ted Machielsen. Via een goed begin kon Ted de gehele partij de toon zetten. Via een carambole special deelde hij een mentale tik uit. Ted haalde op zijn manier uit, miste bal 2 volkomen om zijn speelbal over 4 banden rond het biljart te zien toeren en precies op het juiste punt bal 3 te raken waardoor deze in de juiste baan kwam naar bal 2, goed voor een fantasierijke carambole. Mitchell werd geklopt in 30 beurten met 20-16. Louis Havermans (Loesje) was wegens omstandigheden verhinderd deze avond.

In poule 3 liepen Aron Broos en John Verkooijen tot 10-10 gelijk op. Toen nam Aron het heft in handen om na 37 beurten te winnen met 20-14. Hans Schrauwen en Frank van Duin kwamen na 30 herhalingen op 12-12. Het moment, dat Hans geparkeerd stond en Frank nog wel 7 caramboles uit zijn keu liet komen, maar in de 45e beurt een stopteken kreeg bij 19 punten. Dan won Jac Braspenning overtuigend zijn partij tegen John Verkooijen met 20-8 in 38 keer. Hans Schrauwen kon revanche nemen op Aron Broos, via 12-8 (20 b.) won Hans royaal met 20-13 in 43 toeren.

In de slotpartij van de avond had Jac Braspenning weinig moeite tegen Frank van Dun. Na 32 loopjes kon hij de winst binnen halen met 20-15. Alles bij elkaar een positief begin van dit B driebandenkampioenschap. Wat is biljarten toch een mooie sport, vooral als je kunt winnen. [l]