Concentratie en techniek.
Concentratie en techniek. @wouters

Trappistentrappers het veld in

ZUNDERT - De wegploeg bestond uit 21 Trappistentrappers die zich zondagochtend aan een frisse rit waagden. Er werd ronduit goed gefietst, in één groep met een tempo dat voor allen goed te volgen was.

Geen lange versie deze keer maar de gewone winterronde van 76 km. De volgbuschauffeur heeft de laatste weken niet veel te doen en dat was zondag niet anders. Er gaat niets stuk onderweg, er worden geen lekke banden gereden en alle groepsleden kunnen goed mee over. Dat moeten we zien te houden zo.

Veldrijders
Ondanks de uitstekend berijdbare routes doet zich af en toe wel eens een eenzijdig valpartijtje voor. Soms door gebrek aan technische vaardigheden maar ook het tempo ligt wat hoger onder deze mooie omstandigheden en dan kan de reactiesnelheid wel eens wat te kort schieten. Meestal blijft het bij een blauwe plek of een schaafwondje, opstaan en doorgaan.
In Nieuwmoer waren diverse van onze leden aanwezig die daar een heel aardig parcours konden rijden. De organisatie had het goed voor elkaar, bij het vertrek stonden op strategische punten kinderen opgesteld die de arriverende deelnemers over het industrieterrein naar de inschrijving en start dirigeerden. Niks mis mee, ze waren warm aangekleed en voorzien van een rode zaklantaarn. Onderweg stonden bij de oversteekplaatsen uitsluitend vrouwelijke verkeersregelaars, niks mis mee, dikke jas aan, muts op, kordaat en nog vriendelijk ook. En de mannen? Die stonden in het tentje bij de pauzeplaats soep te eten, ook niks mis mee, lekkere soep.
Enkele clubleden waren naar Woensdrecht gegaan om daar een bijzonder leuke veldtoertocht te rijden. Die zijn meestal wel erg leuk daar in het gebied van de Brabantse Wal dat zich bij uitstek leent voor een uitdagende toertocht. Een van hen had daags tevoren al de toertocht in St Job gereden maar had nog wat energie over.
Het gros van onze veldrijders echter was in Prinsenbeek te vinden. Als een stroom migranten in Midden-Amerika groeide onderweg het groepje van vier dat in Wernhout was vertrokken uit tot een volwaardig peloton van achttien man. Net voor Effen pikte de groep het spoor van de Beekse veldtoertocht op richting de start om daar alsnog aan hun financiële verplichtingen te voldoen en dan het restant van de rit vol te maken. Een enkele lekke band maar verder prima gefietst. Om het echte veldrit gevoel te krijgen zou het eigenlijk wat meer moeten regenen.

Pieken is plannen
Het is niet onverstandig om, net als Mathieu van der Poel en kornuiten, nog deze week in warme oorden op trainingskamp te gaan om op Tweede Kerstdag te kunnen pieken bij onze jaarlijkse Trappistentrappers clubcross. Noteer dit niet te missen evenement alvast in je agenda samen met zondag 20 januari want dan staat het jaarlijkse uitje van de commissieleden, chauffeurs, bestuur en hoofdsponsors gepland.
Met de wintereditie van het clubblad in het verschiet zijn alle bijdragen weer van harte welkom. Stuur je verhaal naar clubblad@trappistentrappers.nl

Programma
FC Brabantia organiseert een toertocht in Rucphen en WTC de Stoempers een tocht in Brecht. Onze veldrijdersgroep vertrekt om 8.30 uur richting Rucphen, door de Prinsenstraat zodat onderweg weer aangesloten kan worden.
De wegploeg vertrekt om 9.00 uur bij Van T voor de bekende zondagse winterronde.[l]