DJ Jantje: 'Rijsbergenaar of Zundertenaar? Het maakt mij niet uit, hoor' FOTO COLLECTIE DJ JANTJE
DJ Jantje: 'Rijsbergenaar of Zundertenaar? Het maakt mij niet uit, hoor' FOTO COLLECTIE DJ JANTJE Foto: collectie DJ Jantje

DJ Jantje scoort felbegeerde Party Award

ZUNDERT - DJ Jantje, in het dagelijks leven 'gewoon' Jan Roovers (28) uit Zundert, is verkozen tot de populairste Opkomende Party DJ van Nederland. Hij is er meer dan blij mee. "Ik beschouw het als een eretitel", zegt hij.

DOOR ADDO SPRANGERS

Afgelopen week kreeg hij in Club Rodenburg in Beesd de felbegeerde Party Award uitgereikt.

Naast DJ Jantje waren er nog 37 genomineerde deejays. Er kon online en via SMS op de genomineerden worden gestemd. Een viertal concurrenten kreeg hierbij weliswaar meer stemmen dan DJ Jantje, maar desondanks werd hij door de vakjury als dé Opkomende Party DJ van 2018 aangemerkt.

'Niet gedacht dat ik 'm ook nog zou winnen'

Zelf blijft hij er bescheiden onder. "Ach. De andere deejays beschouw ik niet zo zeer als concurrenten, hoor", zegt hij. "Ik zie ze meer als collega's. Ik vond het al leuk dat ik voor een Party Award genomineerd was. Zelf had ik niet gedacht dat ik 'm ook nog zou winnen."

Beloning

De nu ontvangen Party Award ziet DJ Jantje vooral als een beloning voor zijn tot nu toe geleverde inspanningen als deejay.

Al ruim vijftien jaar geleden stortte hij zich op de muziek. Eerst nog aan de hand van zijn vader die kleine Jantje meetroonde naar de studio's van Radio Valencia, waar pa een eigen radioprogramma had. Een programma waarin Jantje niet veel later ook een eigen rol als deejay speelde. Sterker nog: een jaar later bediende hij de knoppen volledig zelfstandig in een eigen radioshow.

Van het één kwam het ander, en in de jaren die volgden werd DJ Jantje een graag geziene deejay op feesten en partijen.

Facebook

Inmiddels is DJ Jantje ook een hit op Facebook. Wekelijks verzorgt hij live een show via zijn Facebookpagina. Die show trok in de beginperiode nog slechts enkele tientallen volgers, maar Inmiddels heeft de Zundertenaar een nog steeds groeiende aanhang van duizenden volgers. Of moeten we hem Rijsbergenaar noemen?

DJ Jantje: "Ik ben opgegroeid in Rijsbergen, maar ik woon sinds anderhalf jaar in Zundert. Rijsbergenaar of Zundertenaar? Het maakt mij niet uit, hoor." Hij is wie hij is, wil hij maar zeggen.

Populair

Het levert hem bovendien geen windeieren op. Alleen de komende maanden al is de deejay naar eigen zeggen 'al aardig volgeboekt'.

'Ik schenk graag aandacht aan mijn fans'

Waar zijn populariteit vandaan komt? "Het is denk ik de combinatie van de persoonlijkheid van DJ Jantje én de muziek die ik draai die maakt dat mensen graag naar mij kijken", veronderstelt hij.

"Bovendien schenk ik graag aandacht aan mijn fans. Als ik tussen de optredens door even tijd heb, maak ik graag een babbeltje met ze of ga met ze op de foto."

Verrassing

Voor die trouwe fans heeft hij trouwens een leuke verrassing in petto. Nog vóór carnaval hoopt hij zijn nieuwe single te lanceren.

'Nieuwe single wordt weer echt feestnummer'

De titel wil hij echter nog niet kwijt. "Dat is geheim, maar het wordt weer een echt feestnummer." Van de populairste Opkomende Party DJ van Nederland mag je natuurlijk ook niet anders verwachten.[l]

DJ Jantje

Veel Nederlandstalig, veel hitjes en af en toe een lekkere beukplaat tussendoor. Zie hier de muzikale formule waarmee DJ Jantje zijn opvallende opmars maakt. Meer weten over DJ Jantje? Surf naar https://www.facebook.com/DJjantjeNL

Nog vóór carnaval hoopt DJ Jantje zijn nieuwe single te lanceren.De titel is nog geheim. FOTO COLLECTIE DJ JANTJE