Cyclocross verhuist naar Rijsbergse dorpskom

RIJSBERGEN - De fameuze cyclocross van de West-Brabantse Veldrit Competitie (WBVC) vindt dit jaar niet in het buitengebied van Rijsbergen plaats, maar in de dorpskom. Dat meldt de organiserende wielervereniging Sporting Oekel. Komende zondag is het zover.

DOOR ADDO SPRANGERS

Plaats van handeling is het terrein rond kinderboerderij De Leijhoeve aan de Tiggeltsebergergstraat in Rijsbergen. De voorbije jaren hield wielervereniging Sporting Oekel de cyclocross voor de WBVC in het Rijsbergse buitengebied bij Oekel. De komende editie verhuist de cross dus naar de rand van het dorp aan de Tiggeltseberg, nabij het sportpark van Rijsbergen. Het programma begint om 10.45 uur en eindigt om 16.00 uur.

Categorieën

Alle jeugdcategorieën vanaf 5 t/m 16 jaar komen aan bod. Daarna volgen de dames, een MTB-wedstrijd en de senioren 50+ en 40+. Het programma wordt afgesloten met de categorie 17+. Aan deze veldritcompetitie nemen ruim 400 cyclocrossers deel, verdeeld over verschillende categorieën. Door ervaren cyclocrossers van wielervereniging Sporting Oekel is een parcours uitgezet van 2,5 km dat aantrekkelijk is voor de renners en het publiek en waar de gelegenheid is tot het nuttigen van een warm of koude drank bij kinderboerderij De Leijhoeve. Het parcours voert door het bosgebied en weiland van de Tiggeltseberg en nodigt uit tot spectaculaire wedstrijden voor de renners en publiek. De finish is gelegen aan een verharde weg aan het Van Mensvoortpad.

Regionale wielersport

Voor wielervereniging Sporting Oekel is de cyclocross dit jaar na de openingskoers voor de Brabantse Wieler Federatie (BWF) en de veldtoertocht te Galder het derde wielerevenement. Daarmee draagt de vereniging naast het actieve fietsen ook bij aan de organisatie van de regionale wielersport.[l]