SC Emma een maat te groot voor Achtmaal

ACHTMAAL - Het vlaggenschip van VV Achtmaal stond afgelopen zondag tegenover de ongeslagen koploper van 4B. Vooraf dachten wij die reeks te onderbreken, achteraf bleek SC Emma een maat te groot.

Na het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bennacer waren de intenties van beide partijen duidelijk. Na enkele minuten kon een speler van SC Emma de bal al in de zestien leggen met een steekbal, maar deze werd net genoeg verlengd door Michael van Aert, zodat Roy Nouws de bal weg kon schieten. Kort daarop was een misverstand op het middenveld wat weer een klein kansje van SC Emma opleverde, geen goal. Alex Luca kon na 10 minuten voor het eerst het vijandelijke doel onder vuur nemen, echter ging zijn poging hoog over. Klein kwartier gespeeld en SC Emma kreeg wat kansjes via een corner en afstandsschoten. VV Achtmaal ging na een half uur spelen zelf ook naar een 4-4-2 formatie, om zo meer controle te krijgen op het middenveld. Het leek hierna wat beter te staan. Toch was het na een reeks van corners van SC Emma, ook datzelfde SC Emma dat na een aanval door het centrum van de verdediging terecht op 1-0 voor. Na 40 minuten werd een schot van Nick Jongenelen geblokt en ging de rebound van Jesper Jochems naast. Het leek 1-0 te worden na 45 minuten spelen, maar SC Emma kwam kort voor rust na niet ingrijpen van VV Achtmaal op 2-0.

Tweede helft

Ook na rust bleef SC Emma makkelijk combineren en heeft VV Achtmaal er geen antwoord op. De eerst corner van SC Emma in de tweede helft wordt gevaarlijk op doel gekopt, maar Mark van Oijen kopt de bal van de lijn. In minuut 60 komt Jacky Mertens na een goede actie in de zestien en schiet de bal op de paal. Het wordt hierna snel 3-0 na een scherpe counter van SC Emma. Na de 3-0 werd Jacky Mertens gewisseld voor Niek van Oijen. Direct na de wissel probeerde Alex met een crossbal Jesper voor de goal te zetten, maar hij kwam in aanraking met de keeper en de bal ging naast. Jesper kwam verkeerd terecht en werd gewisseld, Erik Bink verving hem. Ook Nick Jongenelen werd hierna gewisseld, Stijn Antens erin. Stijn kreeg gelijk een kans na een voorzet van Alex , zijn schot ging echter net naast. Na 75 minuten kreeg VV Achtmaal een vrije trap op een aardige plek, alleen Stijn schiet helaas over. Met nog 10 minuten op de klok kwam SC Emma op 4-0 na wederom een prima aanval. VV Achtmaal perste er met nog 5 minuten te gaan een slotoffensief uit en dat resulteerde in een gevaarlijk schot van Stijn, wat tot corner werd gebokst door de keeper van SC Emma. In dat slotoffensief kreeg VV Achtmaal ook nog een penalty, nadat Lars Kools uit een vrije trap naar beneden werd getrokken. Alex Luca schoot de penalty in de hoek, maar de keeper red knap, hierdoor bleef het 4-0. VV Achtmaal verliest dus terecht bij kampioenskandidaat SC Emma.

As zondag heeft VV Achtmaal kans op revanche, dan speelt VV Achtmaal hun laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen NSV. Neem vriend en vriendin mee en tot 16 december!