Kees Daemen stopt als hoofdtrainer in amateurvoetbal

RIJSBERGEN - Kees Daemen, de 57-jarige oefenmeester van VVR, zet aan het einde van het huidige seizoen definitief een punt achter zijn jarenlange carrière als hoofdtrainer in het amateurvoetbal te zetten.

DOOR ADDO SPRANGERS

Helemaal als een verrassing komt het bericht niet. Bij zijn laatste contractverlenging, in januari van dit jaar, kondigde Daemen zijn afscheid reeds aan. Voor Daemen, die zijn trainerscarrière bij VVR begon en nu aan zijn derde periode bij de Rijsbergse voetbalclub bezig is, is hiermee de cirkel rond.

Lokroep

Hij voetbalde zelf bij VVR voordat hij er als trainer begon. Na twee seizoenen verkaste hij naar VV Zundert, om vervolgens voor een periode van tien jaar weer terug te keren naar zijn geliefde VVR. Toch kon Daemen de lokroep van andere verenigingen niet weerstaan. Zo bekleedde hij eveneens de functie van hoofdtrainer bij SV Terheijden en VV Hoeven, voordat hij vorig jaar als opvolger van Gijs Smulders terugkeerde naar VVR om er opnieuw hoofdtrainer te worden.

'Daemen is bezig aan derde periode bij VVR'

VVR, momenteel uitkomend in de Derde Klasse District Zuid1 zondag, is inmiddels op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Via www.vvrijsbergen.nl is meer informatie over de vacature te vinden.[l]