Braderie Schijf 2019 zoekt organisator(en)

SCHIJF - Al vanaf het 100-jarig bestaan van Schijf is het gebruikelijk dat op zondag, tijdens de Schijfse Kermi, in 2019 op 14 juli, een braderie wordt georganiseerd die vanaf het kermisterrein het dorp ingaat.

De eerste organisator namens de fanfare was Bart Nooteboom die de braderie vanaf 1982 ruim 20 jaar heeft georganiseerd. In 2009 en 2010 kwam onze oud-secretaris Jac Priem tijdens zijn inzet voor het feestcomité ‘KNA 75 jaar’ ook in aanraking met het kermiscomité, waarna hij na de festiviteiten in 2010 besloot om plaats te nemen in dit comité. Na zijn pensionering vond Jac dat het nog te vroeg was om lui achterover te hangen en nam de organisatie van de braderie op zich. De laatste negen jaren is het Jac gelukt de braderie niet alleen te behouden, maar ook om deze uit te breiden naar de Schijfse Pastorietuin, waar veel kunstenaars, muzikanten, Schijfse verenigingen en Schijfse ondernemers hun talenten konden presenteren. Nu is ook Jac Priem op een leeftijd gekomen dat de keuze voor een wat rustiger bestaan zeer gerechtvaardigd is. Wij danken Jac Priem dan ook van harte voor de jarenlange inzet voor het organiseren van onze braderie.
Nu zijn wij dus dringend op zoek naar één of meerdere personen die de organisatie van de braderie op zich willen nemen. Nieuwe ideeën zijn welkom en ook sluiten wij een compleet andere opzet niet uit.

Interesse
In het overleg binnen het kermiscomité is zeer veel mogelijk. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via: schijfsekermis@online.nl en wij nodigen u graag uit voor een gesprek.
Onze voorkeur gaat uit naar betrokken Schijfse inwoners, die trots zijn op ons dorp, waarin het kermisweekend met braderie, toch eigenlijk niet mag ontbreken. U hoeft geen lid te zijn van muziekvereniging KNA.
Wij kijken uit naar uw aanmelding, want zonder organisator(en), zal het comité ook een uitbesteding aan een commerciële partij moeten overwegen. [l]