Wethouder René Lazeroms verrichtte de OVS trekking. FOTO CORINE ROKS
Wethouder René Lazeroms verrichtte de OVS trekking. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Jaar begint gunstig voor inwoners Sprundel

SPRUNDEL - Volle bak zondag in Dorpshuis De Trapkes in Sprundel tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst 2018. Een mooi moment om iedereen een gelukkig Nieuwjaar te wensen onder het genot van een hapje en een drankje.

DOOR CORINE ROKS

Het was ook het moment dat Ondernemers Vereniging Sprundel (OVS) de winnaars van de Eindejaarsactie bekendmaakte. Het jaar begint goed voor de Sprundelse inwoners: alle hoofdprijzen, vijf maal een bedrag van 450 euro, vielen binnen de grenzen van het dorp. De afgelopen maanden kregen consumenten van de aangesloten deelnemers bij iedere besteding van tien euro een gratis lot. Uit de volle bak met loten trok wethouder René Lazeroms de winnaars. Behalve de vijf hoofdprijzen stelden alle deelnemende ondernemers een prijs ter waarde van dertig euro beschikbaar, werd iemand gelukkig gemaakt met een jaar lang gratis bloemen en werd bekend wie een minuut lang gratis mocht winkelen bij de Sprundelse supermarkt.

Eigen lot

Alle bezoekers ontvingen bij binnenkomst een lootje waarmee kans werd gemaakt op de zaalprijs. Voor de trekking van deze bonusprijs, een bedrag van 250 euro aan waardebonnen, nodigde de wethouder de 13-jarige Emile uit Sprundel uit. En wat bleek: Emile trok uit de honderden lootjes tot ieders verbazing zijn eigen lot.

Aan de Nieuwjaarsbijeenkomst werkten OVS, Sprundel Vocaal, de parochie, muziekvereniging DHV-VHV en Dorpswerk Sprundel samen. De bijeenkomst werd aangekleed met muziek en dans van eigen bodem.

Groei

Na de traditionele Nieuwjaarsduik was het woord aan voorzitter van de Dorpswerk Sprundel, Adrie van Ginneken: "Vorig jaar bereikte Sprundel een inwonersaantal van boven de vijfduizend, en dat aantal groeit nog steeds. Het is belangrijk dat de jeugd de mogelijkheid heeft in Sprundel te blijven wonen, zodat we een vitaal dorp blijven. Maar ook dat ouderen niet noodgedwongen moeten verhuizen naar bijvoorbeeld een verzorgingshuis elders." Van Ginneken benadrukte: "Bouwen betekent leefbaarheid." Ook riep de voorzitter op tot inschrijving bij Klik voor Wonen. Op die manier kom je tegenwoordig in aanmerking voor een woning in de sociale sector."Helaas merken onze inwoners pas te laat dat ze niet ingeschreven staan en vissen ze achter het net bij het vrijkomen van een huurwoning in Sprundel."

Zondagmiddag

Tot slot werd de agenda van het dorpshuis besproken. "We hebben begrepen dat er behoefte is aan een zondagmiddag programma. Vooral ouderen ervaren dit dagdeel als een eenzaam moment. In ons programma voor 2018 zijn we hierop ingehaakt", aldus de voorzitter.[l]