Handbal is een dynamische teamsport.
Handbal is een dynamische teamsport. B Verbraak

Orion gaat handbalclinics geven op de basisscholen

RUCPHEN - Handbal zit in de lift! Het Nederlandse dameshandbal is al jaren een vast begrip in de internationale handbalsport en recentelijk hebben ook de Nationale heren zich gemengd in de kwalificatie voor het WK. Handbal zit in de lift en ook bij Orion neemt het aantal jeugdleden toe.

Binnenkort gaan er diverse trainers van Orion handbalclinics op de basisscholen geven om deze dynamische teamsport te promoten.

Handbal nu ook voor groep 3
Handbalvereniging Orion is dit seizoen gestart met handbal voor kinderen uit groep 3. Spelenderwijs leren de kinderen de baismotorische vaardigheden en hun eerste handbalvaardigheden; gooien, vangen en dribbelen. Voor deze H-jeugd wordt er ook maandelijks een onderling wedstrijdje gespeeld. Het gaat er dan niet om wie er wint, maar wel om de spelvreugde. Ook zijn er andere spelletjes te doen tijdens deze 'wedstrijddag', zoals een shout-out waarin alle kinderen een keer op het doel mogen gooien. Trainingen voor deze H-jeugd zijn op dinsdagavond van 18:30-19:30 uur en vrijdagavond van 19:00-20:00 uur. De jeugdtrainingen zijn op dinsdagen van 18:30-19:30 uur en op vrijdag van 19:00-20:00 uur.

Programma
Zondag hebben we weer een overwegend thuisprogramma. Om 10.15 uur starten de E1 tegen RHV, om 11.15 uur de F1 en F2 tegen Groene Ster en Internos en om 12.10 uur de HS tegen Heerle. De rest van de vereniging heeft een uitwedstrijd; om 12.30 uur de DS in Breda tegen Novitas, de DCJ om 13:55 uur tegen Dongen en ook de HCJ spelen om 16:05 uur tegen Dongen.
Voor meer info en foto's, zie www.hvorion.nl [l]