Ben, Veerle en Lotte.
Ben, Veerle en Lotte. Edwin Verhoeven

KNA naar solistenconcours Bladel

SCHIJF – Zondag 21 januari zijn drie leerlingen van KNA naar het solistenconcours geweest in Bladel, ze kwamen thuis met hele mooie resultaten.

Ben Verhoeven kwam met zijn trompet uit in de Jeugddivisie en behaalde een 1ste prijs met 83 punten (een 8,3 gemiddeld). Lotte Bogers kwam met haar bugel uit in de 5de divisie en behaalde een 1ste prijs met 80 punten. Veerle Vanlaerhoven kwam met haar bugel uit in de 3de divisie en behaalde een 1ste prijs met 83 punten, ze had hiermee in haar divisie ook de hoogste punten en mocht de beker in ontvangst nemen. KNA is trots op deze kanjers die het supergoed hebben gedaan.
Afgelopen jaar gingen we voor het eerst naar Bladel toe en kregen we vaak de opmerking “Schijf, waar ligt dat dan?” maar toen hebben we Schijf even duidelijk op de kaart gezet door met twee bekers huiswaarts te keren. Dit jaar hebben we ons weer laten gelden. Niet dat het erom gaat dat we met een beker naar huis gaan, we gunnen dat elke deelnemer. Ga er maar eens aan staan, helemaal alleen op het podium, voor een gevulde zaal en dan ook nog eens met de wetenschap dat elke noot die je speelt door een jury wordt beoordeeld. Gelukkig hebben onze leerlingen hun zenuwen goed onder controle en zetten ze alle drie een meer dan goede prestatie neer. Ben en Lotte deden dit jaar voor het eerst mee en als je dan met zulke mooie resultaten thuis mag komen dan smaakt dat naar meer. Dus volgend jaar mogen ze ons opnieuw verwachten in Bladel, liefst met nog wat meer leerlingen. [l]