De nieuwe locatie aan de Binnentuin waar TV Rico de nieuwe accommodatie aan gaat leggen. FOTO CORINE ROKS
De nieuwe locatie aan de Binnentuin waar TV Rico de nieuwe accommodatie aan gaat leggen. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Binnentuin Rucphen biedt TV Rico goede toekomst

SINT WILLEBRORD - De gemeente Rucphen heeft 6.600 vierkante meter gereserveerd voor Tennisvereniging Rico aan de Binnentuin in Rucphen. De club realiseert hierop vier gravelbanen, kleedruimtes en een eigen kantine. Het terrein wordt in erfpacht aan de vereniging beschikbaar gesteld. TV Rico heeft zich hiermee verzekerd van goede toekomstmogelijkheden voor de vereniging.

DOOR JOS OONINCX

Het bestuur legt binnenkort een begroting voor aan de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). SWS toetst deze begroting en zal naar verwachting maximaal 225.000 euro adviseren als garantstelling van de gemeente Rucphen. Dit bedrag is gebaseerd op de landelijke norm. Voorzitter Cor Leijs denkt dat een hoger bedrag mogelijk is als gekeken wordt naar opbrengsten die TV Rico genereerde uit de afgelopen wintercompetities. Leijs: "Met een hogere garantstelling krijgen we meer armslag om beter in te kunnen spelen op de toekomst."

Bouw
Het nieuwe bestuur heeft in ieder geval minder te besteden dan de 450.000 euro waarop eerder door het vorige bestuur was ingezet. Kantine en kleedruimtes worden minder luxe en opgebouwd met portocabins. Er lopen hiervoor al offertes en de bouwtijd zal niet meer dan twee maanden bedragen. Toch valt niet aan te geven wanneer de accommodatie gebruiksklaar is, omdat alle nutsvoorzieningen nog moeten worden aangelegd en er in de Binnentuin nog meer op stapel staat dan alleen een tennispark.
Leijs: "Er komt ook een hekwerk en er zijn nog de nodige grondwerken. Wij verwachten kosten te kunnen besparen met de expertise binnen onze vereniging en de vele helpende handen van de leden."

Samenwerking
Tijdens de aanleg en de bouw is Rico nog aangewezen op TC Etten. Leijs: "De samenwerking met TC Etten is voortreffelijk. Zij hanteren een hoger lidmaatschapsgeld dan wij, maar dit verschil wordt door onze vereniging bijgelegd. Onze clubkampioenschappen gaan gewoon door en er komt een open toernooi. Nieuw is dat we gezamenlijk een toernooi organiseren waarbij we leden van beide verenigingen onderling aan elkaar koppelen en in teams tegen elkaar laten spelen. De competitie voor onze 30 teams gaat ook gewoon door. We hebben zelfs afspraken kunnen maken over een verdeelsleutel van de kantineopbrengsten. De verwachting is dat we pas eind van het kalenderjaar definitief over kunnen naar de Binnentuin."

Toekomst
TV Rico is een financieel gezonde vereniging met 215 leden. Het bestuur ziet verdere groeimogelijkheden als gebruik wordt gemaakt van een nieuwe accommodatie. Leijs: "Onze prioriteit ligt bij tennis, maar we staan ook open voor nieuwe ontwikkelingen." Hiermee doelt hij op padel, een mengvorm tussen tennis en squash. Deze racketsport, die in Spanje razend populair is, zien we in Nederland steeds vaker. Leijs: "We verwachten ook ledengroei van tennissers die aangeven het liefst op gravel te willen spelen. Bovendien denken we te groeien door alle recreatieve voorzieningen die er in de nabije toekomst in de Binnentuin gerealiseerd worden."
Om in tennistermen te blijven heeft TV Rico er volop vertrouwen in dat, na alle slagenwisselingen, de tie break in het voordeel beslist zal worden. [l]