Kindermiddag Sprundelse wijken.
Kindermiddag Sprundelse wijken.

Activiteiten in het Nachtuilenrijk

SPRUNDEL - Totaal zo’n 350 mensen hebben lekker onbezorgd kunnen lachen tijdens de tonpraatavonden, in het voorbije weekend in De Trapkes.

Zo’n 120 schitterend uitgedoste vrouwen bouwden vrijdagavond een supergezellig feest in ’t Nachtuilennest. De Hangijzers kregen de prijs voor de leukst verklede groep.
Bekend was dat veel ouderen naar een diamanten bruiloft moesten. Toch viel het aantal bezoekers zondag aan de carnavalsmiddag 50+ nog tegen. Aan het programma lag het niet, vonden degenen die er wel waren. Optredens van Anita van de Rapsodies, Davy Luijks en Ad van den Maagdenberg en de carnavalsstichting en KBO trakteerden.
Het kinderbal van de wijken kwam zondagmiddag langzaam op gang. Maar, toen prins en gevolg verschenen kwamen de brakken goed los.

Programma
Woensdagavond vanaf 20.30 uur worden in ’t Nachtuilennest de startnummers van de optocht uitgegeven en vindt er de trekking van de carnavalsloterij plaats.
Vrijdag staat een bezoek aan basisschool Vinkenbos, om 19.00 uur een Kluppenbal in De Trapkes en om 20.00 uur een Moederskesbal bij De Drie Zwaantjes en een Ventjesbal in ’t Nachtuilennest op het programma.
Voor d’n optocht vindt zaterdagmorgen om 9.30 uur in het gemeentehuis de sleuteluitreiking plaats. Daar geven de prinsen dan hun kijk op de situatie in hun rijk en de gemeente.
Gelijk met de optocht, om 14.00 uur, start het bal in de cafés en het dorpshuis.
Zondag is het vanaf 13.30 uur voor kleine en grote Nachtuilen bal in de Drie Zwaantjes.
De Nachtuiltjes worden maandag vanaf 13.00 uur vewacht op het brakkenbal in ’t Nachtuilennest.
Dinsdag om 10.00 uur is de prins met zijn gevolg in het St. Janshof, om 14.00 uur begint dan een kindermiddag in de sportzaal en het slot wordt vanaf 20.00 uur gevormd door een Nachtuilenbal met haringhappen in ’t Nachtuilennest.[l]