Kraaiepootjes uit ut Kraaierijk

RUCPHEN - Nog een paar nachtjes slapen en het grote feest kan beginnen. We zijn er klaar voor zullen we maar zeggen om het jaarlijks grootste evenement in onze gemeente te organiseren.

Donderdagavond start carnaval met het Ventjesbal in café de Wereld.

Vrijdag 9 februari
Vrijdag start om 9.00 de scholen optocht van Palet en St-Martinusschool. Dit is de opmaat voor het grote carnavals gebeuren. Een nieuwtje, tijdens de scholenoptocht, is dat de Jeugdprins (ses) met gevolg van maar liefst 20 kinderen wordt geïnstalleerd.
Let op dit jaar start Scholenoptocht vanuit Basisschool het Palet!
Vrijdagmiddag bezoekt Prins Teun den 1e met zijn gehele gevolg onze ouderen in Zorgcentrum Kerkakkers.
's Avonds het groots en vermaarde Moederkesbal in Café de Wereld.

Zaterdag 10 februari
Zaterdagochtend na eerst een ontbijtje bij Prins Teun het officiële moment dat Opperkraai Kraaierijk (Marjolein v.d Meer Mohr) de sleutel overhandigd, aan de vijf carnavals Prinsen.
Zaterdagmiddag brengen we een bliksem bezoek aan optocht Nachtuilenrijk en Grasduiners, waarna we onze opwachting maken in jeugdhuis de Louwen voor Kinderbal Wijkvereniging de Louwen.
Zaterdagavond 'Heulemaol los Party' in Zaal de Wereld.

Zondag 11 februari
Zondag de grote optocht met nadruk op groot. Er zijn een aantal grote wagens bij die eerst zaterdag in Roosendaal, Tulpetaonestad, om de eer gaan strijden. Dit doen ze waarschijnlijk in het Kraaierijk nogmaals over, komt het zien in ut Kraaierijk!
Start optocht in de Krijntjes om 13.30 uur. Prijsuitreiking 18.00 uur op pleintje in speciaal daarvoor ingerichte feest tent bij Café/ Zaal de Wereld. Daarna lekker 'Allus op z’n Kop' in ons Kraaierijk, tot in de late uurtjes.

Maandag 12 februari
Maandagmiddag bezoek ouderen bal in de Vaart, georganiseerd i.s.m. de KBO en de Rucphense Carnavals Stichting. Hierbij zijn alle ouderen uit het Kraaierijk welkom. Er wordt weer van alles georganiseerd en geserveerd.
Maandagmiddag is er ook een kindermiddag voor de allerkleinsten in jeugdhuis de Louwen.
Maandagavond voor de Tieners Cocktail party NIKX in Jeugdhuis de Louwen met medewerking Disco M Sound.
Voor alle andere Kraaien voor de vierde maal 'Roze Maondagavond' georganiseerd door de Swingers met een optreden Lawine Boys en Mosterd na de Maaltijd in zaal de Wereld. Dus het dak eraf met Dresscode Roze.

Dinsdag 13 februari
Dinsdag kinderoptocht, waar tot op heden zich al 60 kinderen voor hebben ingeschreven, start 13.30 uur voor Zorgcentrum Kerkakkers. Opgeven kan nog bij jeugdoptocht@kraaierijk.nl
Prijsuitreiking op kindermiddag in zaal de wereld. Na prijsuitreiking kan er genoten worden van een maaltijd in buffet vorm om 18.00 uur, welk d.m.v. kaarten verkrijgbaar in café de Wereld aan deelgenomen kan worden. Na maaltijd om 19.30 vertrek bij zaal de Wereld voor de grote lampionnen optocht richting het Jan v. Genkplein, of te wel Avenue Da Kapelleke, voor de grote Kraai verbranding. Na dit afscheid Carnaval 2018 is het tijd om de traontjes weg te vegen op het Klutsebal in café de Wereld.
Met oos Motto 'Allus op z’n Kop' heeft het Kraaierijk alles in zich om er weer een fantastisch feest van te maken.
Rest ons niet anders dan namens bestuur RCS, alle Werkgroepen, Prins Teun den 1e met gevolg, Kapel de Blatblaosers en Da-kapelleke alle andere vrijwilligers zoals EHBO’ers, verkeerregelaars en alle feestvierders, bouwers en Sjouwers, een Jeeeeeel leutige carnaval toe te wensen.[l]