Yvonne Boot tijdens de DJA-cross.
Yvonne Boot tijdens de DJA-cross. Jos van de Reep

AVR'90-leden in DJA-cross

RUCPHEN - Zondag 4 februari organiseerde DJA in Zundert al weer de laatste cross van het seizoen 2017-2018. Yvonne Boot, Rolino Dircken, Richard van Oosterhout en trainer René de Kok vertegenwoordigden AVR’90.

Het parcours van deze cross liep vanaf de atletiekbaan van DJA aan de Akkermolen, door tuinderijen en langs de laag gelegen Kleine Beek. Het was vooral de strook langs deze beek waar tijdens eerdere DJA-crossen de modder de overhand had en de deelnemers vreesden dat de staat van het parcours voor grote problemen zou zorgen. Gelukkig viel dat mee. De atleten konden de stukken met veel blubber goed doorkomen.
’s Morgens was het nog een drukte van belang met bijna tweehonderd deelnemers aan de jeugdcross. Maar nadat de prijzen aan de pupillen en C/D-junioren uitgereikt waren, werd het helaas heel erg rustig op de accommodatie. Om half 2 startten ongeveer 20 dames (inclusief A/B-junioren en recreanten). De vrijwilligers van DJA (deels te herkennen aan hun witte jas) waren in de meerderheid!
Plaatselijke winnares Paddy Herijgers was een maatje te groot voor Yvonne Boot. Maar zonder bovenmatige inspanning liep Yvonne ruim 6 km in 29:18, waarmee zij best tevreden was. Daarna verschenen ruim 30 heren (wederom inclusief A/B-junioren en recreanten) aan de start. De afstand voor de senioren was dit keer maar liefst ruim 10,5 km! Rolino Dircken zorgde ervoor dat hij zijn concurrent in het klassement, Tim Hanswijk van Diomedon voorbleef. Met 44:53 was hij de vierde senioratleet die de finish passeerde. De afstand voor de heren vanaf 45 jaar was 3 km minder. Alhoewel niet helemaal fit, liep Richard ver voor zijn leeftijdgenoten uit en was terecht tevreden met zijn tijd van 30:29. René de Kok die het druk heeft met training geven loopt daardoor zelf een stuk minder, maar startte toch in de DJA-cross. Met 40:46 werd hij tiende in de gecombineerde categorie heren 45/55/65+.

Eindklassement ARWB cross-circuit
Zowel Yvonne, Rolino als Richard leggen allemaal beslag op de 1e plaats in hun categorie in het eindklassement van het crosscircuit 2017-2018. De prijsuitreiking van het ARWB-crosscicuit 2017-2018 vindt plaats op vrijdag 23 februari in de kantine bij AVO’83.[l]