Tijdens het Instuif-toernooi kan de jeugd van groep 4 t/m 8 ervaren hoe leuk handbal is.
Tijdens het Instuif-toernooi kan de jeugd van groep 4 t/m 8 ervaren hoe leuk handbal is. B. Verbraak

Activiteiten Handbalvereniging Orion

RUCPHEN - Carnaval komt er weer aan en dat betekent dat er bij handbalvereniging Orion veel activiteit is.

Op carnavals-zaterdag wordt de traditionele oliebollen-actie weer gehouden, waarbij leden van de vereniging ’s ochtends met lekkere oliebollen langs de deuren in Rucphen gaan. Vanaf de Plus-supermarkt trekken verschillende groepen het dorp in. Ook bij de Plus zelf staat weer een kraam met oliebollen en gezellige muziek. Met uw steun kunnen wij weer nieuwe activiteiten voor onze jeugd organiseren.

instuif-toernooi 16 februari
Daarnaast organiseert HV Orion voor het eerste een instuif-toernooi net na carnaval. Na het succes van het instuif-toernooi net voor nieuwjaar, is dit de tweede in een hele reeks van toernooien voor de groepen 4 t/m 8 van de gemeente. Hierna volgt namelijk weer het jaarlijkse schoolhandbal-toernooi voor de groepen 4 en 5, op woensdag 16 mei.
“In plaats van een training voor alleen de vereniging, zoals dat gewoonlijk is, hebben we nu gekozen voor een instuif-toernooi op vrijdag 16 februari. Hierbij zijn alle leerlingen van groep 4 t/m 8 uit gemeente Rucphen van harte welkom. Zo kunnen we voor iedereen een leuke sportieve middag verzorgen en het handbal weer eens goed in de spotlight zetten”, aldus voorzitter Martijn Buijs. “Afgelopen jaren zijn er namelijk veel jeugdleden bij gekomen, wat geresulteerd heeft in maar liefst vier jeugdteams op dit moment. Die lijn willen, en moeten, we voortzetten om zo de aanwas van onderuit te blijven stimuleren”, vervolgt Martijn. Trots laat hij een filmpje op facebook-pagina van Orion zien, waarop te zien is dat er vier F-teams van verschillende verenigingen, gezamenlijk aan een warming up bezig zijn. “Handbal is geen sport voor “mietjes, je moet echt wel tegen een stootje kunnen”, benadrukt hij. “Maar los van dat is er tussen de verschillende verenigingen altijd een gezellige en sportieve sfeer, zoals je op het filmpje kan zien”.
Dit instuif-toernooi van HV Orion vindt plaats op vrijdag 16 februari, de vrijdag na carnaval. Er wordt 4-tegen-4 gespeeld, op kleine veldjes, zodat iedereen actief mee kan doen. Het toernooi vindt plaats in sporthal De Vijfsprong in Rucphen: Groepen 4 en 5 van 12:30 tot 14:30u; Groepen 6 t/m 8 van 14:30 tot 16:30u
Opgeven kan alleen, met z’n tweeën of zelf met z’n vieren, via hvorion@hotmail.com. Deelname is gratis. Meer info op www.hvorion.nl en facebook.com/hvorion

Komende activiteiten
Zaterdag 10 februari: Oliebollenactie
Vrijdag 16 februari: Oliebollen-instuif-toernooi
Dinsdag 6 en vrijdag 9 maart: Collecte Jantje Beton
Vrijdag 13 april: Jaarvergadering en vrijwilligersavond
Woensdag 16 mei: Schoolhandbaltoernooi groepen 4 en 5
Maandag 21 mei: Gezelligheidstoernooi (2e Pinksterdag)[l]