Een 'snertklus' voor Prins Gudo 1e met gevolg.
Een 'snertklus' voor Prins Gudo 1e met gevolg. Cees Coppens

Amusant en Kleurrijk KBO Graskneuzersbal

ZEGGE - Donderdagmorgen om 11.11 uur stond de deur open in de Nieuwenbergh voor Grasduiners met een jaartje meer. Er werd goed ingehaakt op het Zegse motto van dit jaar 'Op Oew Klompe'. Helemaal kleurrijk uitgedost kwamen de leden en ook niet leden deelnemen aan de carnavalsmiddag die georganiseerd werd door Ria Veeke en Lisette van Peer (bestuursleden).

Ze hadden het dik voor elkaar en als het aan de leden ligt mogen ze volgend jaar weer zo’n middag organiseren. Na een gezellige kopje koffie en wat heen en weer babbelen kwam Prins Gudo 1e met Nar Jubke en Gerrit de Grasduiner de overheerlijke snert van Mien opscheppen ( chefkok van de Nieuwenbergh). Met een bruine boterham en spek erop konden de leden er weer tegenaan want er stond een heel programma te wachten. Het ging de Prins goed af alsof hij dit meer gedaan heeft. De boerenraad bleef ook nog bingo draaien dus ze hadden het naar hun zin. Johannes de grwootste boer stond incognito achter de tap om Mien te assisteren.
Jo van den Eijnden beet de spits af na een rondje bingo met haar smakelijke verhaal gevolgd door Simon en Jan en met hun vertolking van Bloody Mary. Els Vos, de koorleidster, deed haar verhaal over hoe ze op de Zeg gekomen is op z’n Brabants. Ron Nieuwlaats trad op als Corry Konings met drie bekende liedjes van haar. Tussendoor werd er gedanst en bingo gedraaid met als carnavaleske prijzen: snert, droge worst, zult en bloedworst. Siem Swarts gaf, zoals de leden gewend zijn van hem, een mooi optreden. Jan van Overveld had er even werk van gemaakt en iedereen werd aan het denken gezet met zijn verhaal over een rondje Zegge. Tijdens zijn verhaal moesten alle leden de namen die erin voorkwamen geteld worden. Dat werd natuurlijk driftig opgevolgd. Het bestuur Cees, Joke, Lisette, Ria, Wil, Jan en Helmi had een verrassing en kwamen met de Klompendans aan stokken en nog een amusant optreden met zeer merkwaardige instrumenten. Zeer benieuwd wat het volgend jaar zal zijn. Lisette en Ria bedankt namens alle leden voor deze super gezellige middag. [l]