Rucphen stelt uitvoeringsbeleid VTH vast

RUCPHEN - Het college van burgemeester en wethouders van Rucphen heeft het uitvoeringsbeleid Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) voor de gemeente vastgesteld.

DOOR PETER HOUTEPEN

In dit beleid staat de uitvoering van de taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. De omliggende gemeenten hebben aan de totstandkoming van dit beleid geparticipeerd in het samenwerkingsverband De6.

Het gaat daarbij naast Rucphen om de gemeenten Zundert, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Roosendaal. Hierdoor is gezamenlijk een beleidskader tot stand gekomen. Daarnaast heeft elke gemeente de juiste accenten gelegd voor eigen dorp of stad.

Keuzes

Omdat de gemeente niet alles kan toetsen en controleren, moeten keuzes gemaakt worden. Daarom staat in het vastgestelde beleid duidelijk hoe de gemeente Rucphen met de balans van wetgeving en de praktijk omgaat.

Prioriteiten

De prioriteiten en doelen zijn per gemeente aangegeven. Ook de instrumenten en middelen die de gemeente inzet om deze te realiseren, staan hierin beschreven.

Verantwoording

Het beleid vormt de basis voor het jaarlijks op te stellen uitvoeringsprogramma VTH. Hierin staat welke activiteiten dat jaar worden uitgevoerd en met welke middelen. De verantwoording vindt plaats via het VTH jaarverslag.[l]