Rolino, Richard en Yvonne: alle drie de eerste plaats.
Rolino, Richard en Yvonne: alle drie de eerste plaats. Mark Kamphuis

Nieuw loopavontuur Johan Peeters

RUCPHEN - Afgelopen zaterdag liep Johan Peeters van AVR'90 zijn eerste trail over een afstand van 10 km. Een hele belevenis, maar veel zwaarder en niet te vergelijken met een cross, laat staan met een wegwedstrijd.

Het idee om een trail te lopen kwam van Mark Bosman die op zaterdag meetraint bij de bostraining. Deze bostraining is niet alleen voor leden van AVR’90 want iedereen die 10 km in een uur kan lopen mag zich aansluiten. Om 7 uur vertrokken Mark en Johan naar Braine-le-Compte. Maar liefst 924 deelnemers verschenen er aan de start bij de "Trail des bosses". Johan startte met bijna 300 anderen om 10 uur. De echte avonturiers waren een uur eerder al van start gegaan voor 45 km. Het parcours was zwaar met veel hoogteverschillen. Op een gegeven moment moesten de lopers zelfs langs een touw omhoog klimmen. Zowaar een hele belevenis maar volgens Johan toch iets wat hij niet te vaak moet doen. Ondanks het zware parcours kon Johan gemiddeld een tempo van meer dan 10 km aanhouden. Er was maar 1 zestigplusser die voor Johan finishte. De finish was in een tent waar de deelnemers verwend werden met soep, broodjes en fruit. Omdat Mark een half uur na Johan startte voor een afstand van 25 km, moest Johan daarna nog een paar uurtjes wachten op de finish van Mark. Moe maar voldaan keerden Johan en Mark daarna weer huiswaarts.

Johan houdt wel van wat afwisseling. Hij heeft zich samen met dochter Stephanie al opgegeven voor een loop van 10 km (Ride en Run van de KNHS) met het paard in het Mastbos in Breda op 14 april. Stephanie op het paard en Johan ernaast.

Vrijdag 23 februari werden tijdens een gezellige avond bij AVO’83 de prijzen van het ARWB cross-seizoen 2017/2018 uitgereikt. 3 AVR’90 leden hadden genoeg crossen gelopen om in het eindklassement opgenomen te worden. Yvonne Boot, Rolino Dircken en Richard van Oosterhout wisten allemaal op de eerste plaats in hun leeftijdscategorie te eindigen! [l]

Rolino, Richard en Yvonne: alle drie de eerste plaats. FOTO MARK KAMPHUIS