De gehuldigde kampioenen  in het midden. FOTO CORINE ROKS
De gehuldigde kampioenen in het midden. FOTO CORINE ROKS Foto: Peter Houtepen

Willebrord Wil Vooruit presenteert ploeg 2018

SINT WILLEBRORD - De leden van Willebrord Wil Vooruit (WWV) bruisen van de ambities, zo werd donderdagavond duidelijk tijdens de ploegenpresentatie aan het begin van een nieuwe wielerseizoen. Alle renners betraden het podium van zaal 't Pleintje in Sint Willebrord. Een mooi gelegenheid voor de profs in de dop om hun podiumervaring uit te breiden.

DOOR CORINE ROKS

Jong wielertalent waarbij de verwachtingen hoog zijn, dat zijn de renners van Willebrord Wil Vooruit. En het is niet alleen nationaal talent dat zich wil laten klaarstomen voor de continentale en pro- continentale wedstrijden. Steeds meer buitenlandse renners doen een beroep op de Willebrordse kweekvijver, die bekend staat om zijn goede resultaten.

Internationaal

Ploegleider Junioren, Davy Gunst, zegt hierover: "Een internationale mix. We hebben dit seizoen behalve Belgen ook een Zweed, een Brit en een Australiƫr binnen onze ploeg. De Australiƫr blijft van april tot augustus in Nederland. Voor de wintermaanden krijgen alle renners een programma op maat."

Wereldkampioen Cyclocross Junioren, Ben Tulett (16), is deze donderdag ook van de partij. "Hier krijg ik de beste kansen om mijn wielertalent optimaal te ontwikkelen." Gunst vult aan: "De verwachtingen zijn hoog. Dit seizoen gaan we bij Tulett focussen op de weg, hij rijdt makkelijk en is een goede klimmer. We bieden hem een mooi programma om zijn talent te polijsten." Over de selectie Junioren zegt Gunst: "Een grote groep met een breed talentenveld, goede klimmers en vlakrijders."

Kampioenen

WWV telt meer titelhouders, de club kan terugkijken op een topjaar qua podiumplaatsen. De kampioenen 2017 worden op deze donderdag gehuldigd. In de categorie Jeugd zijn dat Delano Heeren (weg) en Elena van der Veken (veldrijden en weg). Bij de Nieuwelingen zijn het Thomas Mijnsbergen (ploegachtervolging en teamsprint) en Wouter van de Weerdhof (ploegachtervolging), die in 2017 in hun categorie de hoogste Nederlandse titel hebben behaald. Joannathan Duinkerke vult met zijn twee NK's (wegwedstrijd en veldrijden) wereldtitelhouder Tulett aan bij de Junioren. En de paralympische wielrenner Daniel Abraham Gebru heeft drie titels op zijn naam, tweemaal een NK (tijdrijden en wegwedstrijd) en eenmaal een WK tijdrijden in de categorie Elite/Beloften .

NK

Voorzitter Jerry Maas heeft nog een goed vooruitzicht voor de wielergemeente. "Dit seizoen worden de Nederlands kampioenschappen Junioren en Nieuwelingen gereden in de gemeente Rucphen." Op 23 juni vindt deze wegwedstrijd plaats waarbij Sint Willebrord het hart van het NK gaan vormen.

Holland Cup

Een ander nieuwtje heeft Corrie Maas van de Dorpenomloop Rucphen voor de aanwezigen. "De Rabobank Dorpenomloop van Rucphen wordt de eerste wedstrijd van de UCI Holland Cup 2018. Een nieuwe competitie waarin continentale ploegen en pro-continentale teams aan deel nemen."[l]

Afbeelding