Activiteiten Neo en The Butterflies

RUCPHEN - Op donderdag 15 februari stond de jaarvergadering van NEO op het programma. Het moment voor het bestuur om aan de leden verantwoording af te leggen over het afgelopen verenigingsjaar, activiteiten van het voorbije jaar te evalueren, beleid toe te lichten en vooruit te blikken naar de nabije en wat verdere toekomst.

Vorig jaar werd een enquete gehouden onder de leden waarin zij konden aangeven wat ze van de jaarvergadering verwachten, wat ze minder belangrijk vinden en wat juist wel aan bod zou moeten komen. Het bestuur heeft geprobeerd daar met de jaarvergadering van 15 februari al direct gehoor aan te geven. We hopen dat leden (en/of ouders) die er deze keer niet bij waren dat een volgende keer ook doen, door wel aanwezig te zijn op de jaarvergadering.

Champions Trophy
Vanwege goede resultaten tijdens de Nationale Kampioenswedstrijden majorettes in december 2017 mochten The Butterflies deelnemen aan de Champions Trophy, ofwel het kampioenschap der Lage Landen, tussen België en Nederland. Dit kampioenschap werd zaterdag 24 februari in Waalwijk georganiseerd. De meiden mochten hier optreden met het Team dat bestaat uit Emmy van de Klundert, Femke van Elven, Iris Smeekens, Jouke Struijs en Sarah Tuijl. Zij kwamen uit in de categorie Team Dance/AP junior. Na twee maanden trainen wisten zij een goede show neer te zetten. Het Team is daar dan ook mee beloond, door met 74,4 punten een 2e plaats te behalen! Ook het trio van The Butterfies bestaande uit Iris Smeekens, Jouke Struijs en Sarah Tuijl, mocht laten zien wat ze kon. De meiden waren na afloop van hun optreden niet tevreden. Toch kregen zij 71,35 punten van de jury, wat een derde plaats betekende! Na afloop van wedstrijd werd ook bekend dat België de landenprijs had gewonnen. Zij hadden in de meeste categorieën de 1e plaats behaald. Van harte gefeliciteerd, dank aan de (inval)instructrice, en uiteraard wensen we Angela beterschap toe.

Oud Papier
Zaterdag 3 maart wordt in de bebouwde kom van Rucphen het oud-papier weer opgehaald. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.[l]