Ricky, Max, Aglaia, Joey.
Ricky, Max, Aglaia, Joey. M vd Water

Derde Shotokan Toernooi Terheijden

RUCPHEN - Zondag 4 maart is er door Karatevereniging Terheijden de 3e Shotokan Toernooi Terheijden gegeven. Met een totaal van ongeveer 56 deelnemers is dit een mooi toernooi voor beginnende karateka’s, maar ook ervaren karateka’s kunnen hier nog steeds mooie ervaringen op doen.

Van Karate-do Archida waren Joey van Strien, Max de Pijnier en Aglaia van de Water aanwezig om mooie resultaten weg te zetten. Ondanks dat zij de dag ervoor ook een wedstrijd hadden in België waren ze niet te temmen.

De ochtend stond in het teken van kata. Hierin laten de karateka’s hun schijn vechtkunsten zien. Aglaia maakte helaas een foutje om over de lijn heen te gaan waardoor ze werd afgestraft. Dit was enorm balen, maar ze heeft hierdoor wel een goede leerpunt gehad. Joey en Max waren zo goed in vorm dat ze zeer sterke en mooie kata’s hebben weggezet en laten zien. De volgende resultaten zijn dan ook behaald: 1e plaats: Joey van Strien; 2e plaats: Max de Pijnier; 4e plaats: Aglaia van de Water.

De middag was voor kumite. Met kumite kunnen de karateka’s proberen scores te halen door mooie stoot- en traptechnieken te laten zien. Lichte aanraking is toegestaan. Voor de karateka’s tot 13 jaar was hand en voetbescherming een vereiste, maar vanaf 14 jaar mocht men geen hand of voetbescherming gebruiken. Men moest dus met blote handen vechten. Joey en Max hadden de eer om met elkaar in een poule te mogen strijden. Gaande weg tijdens de wedstrijd was het onvermijdelijk dat beide heren tegenover elkaar kwamen te staan. Dit was een zenuwslopende, spannende wedstrijd. Beide mannen waren namelijk zeer aan elkaar gewaagd en iedereen zat op het puntje van hun stoel. Aglaia heeft met kumite veel bij geleerd, doordat haar tegenstander leerzame acties had. De volgende resultaten zijn behaald: 2e plaats: Aglaia van de Water; 4e plaats: Joey van Strien; 5e plaats: Max de Pijnier.

Wij zijn bijzonder trots op de inzet, toewijding en doorzettingsvermogen die de karateka’s vandaag hebben laten zien en weggezet. Wij willen ze allemaal feliciteren met hun behaalde resultaten en persoonlijke overwinningen en leerpunten.

Ook willen wij de ouders bedanken voor hun inzet, toewijding en support aan de zijlijn. Zonder hun steun zouden wij geen karateka’s hebben die naar wedstrijden kunnen gaan.

Ben je nieuwsgierig geworden kom dan eens een kijkje nemen bij onze trainingen of wil je meer informatie bel dan naar Eduwin Rockx 06-30538276. [l]

Ricky, Max, Aglaia, Joey