Volop bedrijvigheid bij dames Rode Kruis Rucphen

RUCPHEN - Veel werk is al gedaan maar toch is er nog volop te doen. Het is even aanpoten bij de dames van team Rode Kruis Rucphen want de tijd gaat hard, en als je dan met elkaar nog het één en ander wilt organiseren moeten er goede afspraken gemaakt worden. Dat hebben de 6 dames afgelopen week gedaan. Vergaderen en gelijk de handjes laten wapperen.


Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart staat dit team weer met een ontzettende leuke en lekkere kraam bij Plus Manniën in Rucphen. Vele kilo's en verschillende soorten paas chocolade zijn er weer ingepakt. Heerlijke gevulde eitjes, vogelnestjes gevuld met advocaat/room, praline haasjes en massieve haasjes/konijntjes in zakjes of leuke cadeauverpakkingen verkrijgbaar. Ook het altijd prijs rad met mooie prijzen zal weer aanwezig zijn. Aan de kinderen is ook zeker gedacht, vele leuke cadeautjes voor een klein prijsje te koop, onder andere in het thema Pasen. Terwijl er ingepakt werd, de aankomende vakantieweek ook ter sprake gebracht. Dit jaar 23 aanmeldingen, helaas kunnen er maar 12 mee. Dat is het moeilijkste wat er is aldus Marjan van de Lindeloof, al 20 jaar coördinatrice van dit project, mensen gaan vertellen dat ze niet mee kunnen. Het liefst neem ik ze allemaal mee, maar dat kan echt niet. We moeten kijken welke zorg een cliënt nodig heeft en een groep samen stellen dat wij met het team deze week aankunnen. Gaan we bijvoorbeeld een uitje maken kunnen er maar 6 rolstoelen mee, meer duwers hebben we niet dus gaan er ook mensen mee die zelfstandig kunnen lopen of met hun rollator aldus Marjan. Het is elk jaar weer een heel gepuzzel maar ze komen er altijd gelukkig weer aan uit. Deze week worden de papieren rond gebracht naar de gasten die mee gaan, want al duurt het nog even voor ze maandag 28 mei vertrekken, de voorpret is ook altijd leuk. Mensen leven echt naar deze week toe, en het is zo leuk om te zien als ze op maandag bij vertrek met spannende gezichtsuitdrukkingen aan komen. Zitten ze eenmaal in de bus gaat het al stukken beter. En is de eerste dag bijna ten einde, is het 1 familie. Er zijn nieuwe uitjes gepland voor de vakantieweek en het team is nog bezig met wat leuke festiviteiten te plannen. Want waar deze dames super trots op zijn is dat, al is het Rode Kruis al langer actief in onze gemeente het nu voor de 20 ste keer is, dat Rode Kruis Rucphen geheel zelfstandig deze vakantieweken organiseert.

Activiteiten
Door activiteiten te organiseren bijvoorbeeld net als de promotieweekenden halen zij geld op wat ten goede komt aan hun eigen vakantieweek. Het team doet deze vakantieweek alles zelf, van verzorging, uitjes tot koken toe. En dat scheelt heel veel in de kosten dus voor alles gasten betaalbaar. Marjan vertelt, het is inderdaad veel werk maar je haalt er zoveel voldoening uit en alle mensen zijn zo dankbaar. Er is in onze gemeente echt behoefte aan deze weken, en daar doen we het voor, voor onze medemens. Dus laat deze weken blijven bestaan en kom vrijdag en/of zaterdag 16/17 maart naar Plus Manniën in Rucphen en koop iets lekkers of neem een gokje bij het rad. Wilt u deze dames op een andere manier steunen door een bijdrage of een prijsje beschikbaar te stellen neem dan contact op met Marjan. Voor vragen/ inlichtingen kan u contact opnemen met: Marjan van de Lindeloof, 0654736196, marjanvandelindeloof@home.nl. [l]