Voorzitter  Kees Gijzen huldigd Cor - Nellie en Rika omdat zij 25 jaar lis zijn van KBO Schijf
Voorzitter Kees Gijzen huldigd Cor - Nellie en Rika omdat zij 25 jaar lis zijn van KBO Schijf A.v Deurse

Drukke paasviering KBO St Martinus Schijf

SCHIJF - Woensdag 28 maart heeft KBO Schijf haar Paasviering gehouden in buurthuis de “Hooge Dries“ te Schijf.

Voorzitter Kees Gijzen heette iedereen van harte welkom en in het bijzonder Pastor Jan van Steenhoven die zou voorgaan in deze woord en communiedienst. Lector was Betsy van de Sande. Het gemengd koor zou de dienst opluisteren met hun liedjes en stond onder leiding van organist Dien van Gastel. Er hadden 85 van 226 leden zich opgegeven om deze dag bij te wonen. Na de middag zou de jaarvergadering plaatsvinden waarin de leden het beleid konden bepalen voor het volgend jaar. Na de dienst had het bestuur gezorgd voor een uitstekende lunch. Marijke van de Broek en Marie Augustein van Groenhuizen gaven na de middag een uitgebreide en duidelijke uiteenzetting over “Mantelzorg“ met al zijn ins- en outs. In de pauze die volgde kregen de leden koffie/thee met een lekkere koek.


Jaarvergadering
Het laatste onderdeel was de jaarvergadering. Voor de vergadering begon huldigde de voorzitter drie leden voor hun 25 jarig lidmaatschap. De jubilarissen Rika van Nijnatten, Cor van Nijnatten en Nellie Struijs werden in de bloemetjes gezet.

De voorzitter heette wederom iedereen welkom. Secretaris Betsy van de Sande nam het jaarverslag en het jaaroverzicht 2017 door, hier waren geen op- of aanmerkingen op en werd goedgekeurd.

Toen kwam de penningmeester Nel Nouws aan het woord over het financieel jaarverslag 2017. De kascontrolecommissie o.l.v. Koosje van Overveld had geen op- of aanmerking. Ook de leden hadden geen vragen of opmerkingen, dus kon de voorzitter de penningmeester onder applaus decharge verlenen. Omdat Frans van Elven van de kascontrolecommissie aftredend was, werd er een nieuw lid gezocht, daarvoor stelde zich Kees Visser beschikbaar voor de volgende twee jaren.

Betsy v.d. Sande, Toos Bommelijn en Kees Gijzen waren periodiek aftredend maar stelden zich wel herkiesbaar, en werden door de vergadering herkozen. Nel Nouws was ook periodiek aftreden maar stelde zich niet herkiesbaar. Na negen jaar penningmeesterschap wilde ze graag het stokje aan iemand anders overdragen. Michel Damen wordt nu de nieuwe penningmeester.

De bestuursleden hadden flink gelobbyd om er nieuwe bestuursleden bij te krijgen. Nel van Dijck had zich beschikbaar gesteld en werd met algemene stemmen gekozen.
Nel Nouws werd door de voorzitter nog in de bloemetjes gezet voor het vele werk wat ze had gedaan, niet alleen het penningmeesterschap, maar ook de bingo en fruitmanden voor de zieken. Daarnaast verzorgde ze ook de missen voor de overleden KBO leden. Nel, bedankt namens de leden en het bestuur!
De voorzitter eindigde de vergadering door iedereen te bedanken die het afgelopen jaar de KBO ondersteund had inclusief de sponsors voor het gratis beschikbaar stellen van de bloemen. [l]

Voorzitter  Kees Gijzen huldigd Cor - Nellie en Rika omdat zij 25 jaar lis zijn van KBO Schijf