Korte berichten

ZEGGE
Bingo:
Zondag 8 april houdt Vriendenclub Zegge een bingo in Kerkzicht in Zegge. Zaal gaat open om 13.15 uur en de bingo start om 14.00 uur. Ook dit keer zijn er weer leuke prijzen te winnen, zoals 2 grote boodschappen manden ter waarde van wel €100.

RUCPHEN
Snuffel-rommel-koopjesmarkt:
Zaterdag 7 april rommelmarkt-koopjesmarkt-snuffelmarkt van Vrienden van Kerkakkers in CWZ Kerkakkers, Burg. Voetenstraat 29, Rucphen, 10 tot 15 uur. Er heerst altijd een gemoedelijke, gezellige sfeer. . De opbrengst komt weer helemaal ten goede aan het welzijn van de bewoners en omgeving. Deze omgeving is dit jaar bijvoorbeeld de voortuin van CWZ Kerkakkers. Wij zien graag een vrolijkere voorzijde, waar ook de bewoners van Kerkakkers aan de voorzijde en de andere bewoners in de straat van kunnen genieten. Zoals altijd zijn er vele zeer bruikbare spullen te koop, zoals elektrische huishoudelijke apparatuur, prima naaimachines en een Lokmachine, mooie klein meubelen, diverse lampen, boeken, CD's en speelgoed, z.g.a.n strijkijzers en strijkplank, prachtige vazen enz., gewoon teveel om op te noemen.
De Senioren-Express: Donderdag 5 april verzorgt De Senioren-Express van 09.00 tot 11.00 uur een radioprogramma op radio Rucphen 106.4, voor en door senioren. Dialectenquiz: het verhaal wordt verteld doorJos Swanenberg uit Berlicum. Herkent u het genoemde dialectwoord, insturen naar info@erfgoedbrabant.nl onder vermelding van quiz nr. Gasten dhr. Ko van Nispen over wandelen en Roos Elst over Stichting Samenleving Schijf. Indienen felicitatie en muzikale groet, tel.342480. Agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J. Mangnus, tel.388041/06-43622560. Meer info op: www.radiorucphen.nl

SPRUNDEL
Gratis concert en eieren:
Zondag 8 april, de zondag na Pasen, is het Beloken Pasen. Traitiegetrouw geeft fanfare Door het Volk Voor Het Volk dan een concert. Deze keer werkd ook fanfare De Eendracht daar aan mee. Het belooft een mooi en gezellig gebeuren te worden. Muzikanten en bezoekers worden getrakteerd gekookte eieren. Iedereen is welkom bij het concert dat om 11.00 uur in De Trapkes begint. Entree en eitjes zijn gratis.
Fauna onderzoek Fatimapark: Mans de Jong is onlangs gestart en gaat de komende maanden aan de slag in het Sprundelse Fatimapark om de vogel en zoogdierenwereld in kaart te brengen. Het ligt in zijn bedoeling om wekelijks een bezoekje te brengen. Onlangs is het Fatimapark, door de eigenaar gemeente Rucphen, gerenoveerd. Renovaties hebben invloed op zowel het planten als dierenleven. [l]