Richie winnaar te Zwolle.
Richie winnaar te Zwolle. Gerard van Dijk

Richie van Dijk succesvol

SINT WILLEBRORD - Waar velen op de tweede Paasdag een pretpark of meubelboulevard bezochten, was er voor Richie op deze dag een wedstrijd gepland. De Willebrorder had de eer om de hoofdpartij op het Battle Event te Zwolle te vechten.

Zijn tegenstander was Petricor Kalin die de verloren partijen van zijn landgenoten moest doen vergeten.

Drie keer op een rij wist Richie op overduidelijke wijze een Roemeen te verslaan, nu werd er door Roemeniƫ zwaar ingezet met het talent Kalin. Deze jongen is op dit moment de beste wat Roemeniƫ te bieden heeft in de gewichtsklasse van Richie. Richie was ook voor deze wedstrijd weer optimaal voorbereid.

De wedstrijd werd gevochten op -67 kg. Om dit gewicht te behalen heeft Richie zich weken lang aan een zwaar dieet schema gehouden.

Dit dieet en het zes keer per week meerdere keren per dag trainen heeft Richie messcherp gemaakt wat ook nodig bleek tegen deze sterke Roemeen. Bij de weging was al te zien dat deze jongen niet zomaar naar Nederland was afgereisd, sterk en afgetraind gaf de teller op de weegschaal 66.9 kg aan.

Bij Richie stopte de wijzer precies op 67 kg. Kalin staat bekend om zijn sterke boksen daarom kreeg Richie van zijn trainer Krauweel de opdracht om door middel van high en lowkicks eerst de benen en armen uit te schakelen om zonodig daarna de wedstrijd boksend te beslissen.

De eerste twee rondes vervulde Richie deze opdracht met glans, Kalin moest heel veel incasseren en langzaam maar zeker werden zijn benen en armen uitgeschakeld. Toch wist ook Kalin met zijn harde stoten goed door te komen. Richie moest meerdere malen een leverstoot wegslikken maar zijn conditie zorgde ervoor dat dit onopgemerkt bleef.

De derde ronde heeft het sloopwerk zijn werking gedaan, Kalin had teveel last van zijn benen en armen en Richie stond hierdoor voor op punten. Toch was ook Richie diep gegaan en lukte het niet meer om via een K.O de wedstrijd te beslissen. Richie werd na deze spannende partij dan ook terecht tot winnaar uitgeroepen en bleek hij ook voor deze Roemeen een maatje te groot.

Tijd om er van te genieten is er niet want binnenkort zal Richie een toernooi vechten in Dijon (Frankrijk). [l]

Richie winnaar te Zwolle