Zondag appelflappenactie Zonnebloem in Sprundel

SPRUNDEL - Zondag 15 april is de jaarlijkse appelflappen actie in Sprundel. Al vele jaren een traditie om zo de afdeling Zonnebloem afdeling Sprundel de mogelijkheid te bieden samen met gasten uitjes en verschillende activiteiten te ontwikkelen.

De appelflappen worden in de nacht van zaterdag op zondag gebakken door bakker van Oers en vroeg in de morgens beginnen de vrijwilligers deze in te pakken. Verser kunnen deze niet zijn. Rond de klok van 10.00 uur gaan de vele vrijwilligers op pad om deze huis aan huis bij u aan te bieden. Ook zijn ze af te halen vanaf 9.00 uur aan de St. Janstraat 75 in Sprundel waar vrijwilligers u ten diensten staan.
Iedereen, ook mensen vanuit alle woonkernen zijn welkom appelflappen af te halen om lekker vers bij de koffie te nuttigen. Hopelijk doet de totale gemeenschap weer mee de Zonnebloem een steun in de rug te geven om haar activiteiten voor de mensen die tot de doelgroep behoren. Het gaat voornamelijk om ouderen, eenzame mensen, mensen die langdurig ziek zijn of mensen met een beperking. Zonder elkaar is iedereen alleen. Deze nieuwe slogan markeert de nieuwe richting die de Zonnebloem is ingeslagen. Deelnemen aan de samenleving begint met alledaagse dingen; een kopje koffie drinken, een uitstapje, een keer op vakantie…. Voor mensen met fysieke beperkingen is dit vaak lastig. Door spreekwoordelijke drempels te verlagen, maakt de Zonnebloem dit ook voor hen mogelijk. In een maatschappij waarin steeds meer mensen op zichzelf zijn aangewezen en de overheid zich verder terug trekt, laat de Zonnebloem een tegengeluid horen. We laten zien dat we met elkaar meer zijn dan alleen. Dat we er samen voor kunnen zorgen dat mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, deel uit kunnen blijven maken van onze samenleving.
Gasten worden per activiteit ten benaderd en bezocht door vrijwilligers van de afdeling Sprundel. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw mildheid en steun ook voor de vrijwilligers die zondag in hun vrije tijd bij U aan de deur staan. [l]