Ingang Kerkakkers met feestboog.
Ingang Kerkakkers met feestboog. Wim van den Broek

10 jaar CWZ Kerkakkers in Rucphen is een feestje waard

RUCPHEN - Zaterdag 7 april is het feest begonnen omdat CWZ Kerkakkers 10 jaar bestaat. Centrum voor Wonen en Zorg Kerkakkers is een onderdeel van de Stichting Groenhuysen, dat dit jaar 25 is geworden.

Het feest begon met een super goed lopende snuffel / rommelmarkt. Het was dan ook heel gezellig en de opbrengst was heel goed. Nu kunnen we verder feesten. Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 april heeft, onder ideale weersomstandigheden, een gezellige wandel / rol driedaagse plaatsgevonden, waarbij veel bewoners, vrijwilligers en familie hebben meegedaan. Tijdens de tochten werd op de rustplaatsen een versnapering uitgedeeld, zoals ijs, fris enz. Woensdag was de sluitingsdag met onthaal van de deelnemers door kapel “Stik Leutig” uit St. Willebrord. Meezingend en nababbelend werden de tochten geëvalueerd. Rian, Colinda en Gerda hadden het prima geregeld. Genieten was het ook op de woongroepen waar het dieren aaimiddag was!
Donderdag, de Hoogtijdag, waar ’s middags met koffie en gebak, een optreden is van niemand minder dan de in Kerkakkers geliefde Kaat van de Kaai. Daarna proosten op de 10 en de van begin nog wonende bewoners werden extra in het zonnetje gezet. Na het genieten van een heerlijk koud / warm buffet voor de bewoners en vrijwilligers nog nagenieten met een optreden van zanger Bart van Loon, een geweldige zanger met voor ieder wat wils. Volop dansen, zelfs met de rolstoelen in de polonaise. Na deze mooie, gezellige maar vermoeiende dagen ging ieder weer op tijd huiswaarts. Een prachtige bijkomstigheid, niet zomaar, was het cadeau van de raad van bestuur van Groenhuysen. Een prachtige, ferme Appelboom van 15 jaar met nu al volop knop, blad en hopend, dat we hier zelf uit kunnen plukken.
Een mooiere viering, met alsmaar blije bewoners kunnen we niet wensen! [l]

Ingang Kerkakkers met feestboog