Wandelen langs het Meerven.
Wandelen langs het Meerven. Kees Rijpers

Wandeltocht Road Runners Rucphen met 370 deelnemers

RUCPHEN - Al voor de derde keer werd afgelopen zondag de Wandeltocht Rucphen georganiseerd. Er zijn 370 wandelaars onder een stralende zon van start gegaan en hebben volop genoten van de mooie omgeving en de gezelligheid onderweg bij de controleposten in de diversen horecabedrijven.

Er kon gekozen worden uit vier afstanden, namelijk een 6 kilometer voor de familie wandelaars de hond mocht ook mee, een 10 kilometer voor de wat gevorderden met een zeer fraai parcours door het Rucphense bos- en heide, een 17 kilometer voor de liefhebbers en een 30 kilometer voor de echte doorzetters, waarvan vele deze ronde liepen als training voor Apeldoorn of Nijmegen. De 30 kilometer voert langs alle Kerken in de gemeente Rucphen, te beginnen in Rucphen natuurlijk, daarna door naar Zegge en via het Kapelletje naar Sint Willebrord waar ook de Lourdesgrot werd bezocht. Vandaar ging men naar de historische Kerktoren van Sprundel en afsluitend gaat met langs de Kerk van Schijf via de Meerakker door de Rucphense bossen richting eindpunt de AGORA. Hier konden de vermoeide wandelaars even heerlijk uitrusten onder het genot van een heerlijk bakje koffie.
Iedereen bedankt die heeft meegelopen en heeft meegewerkt om deze wandeltocht opnieuw tot een groot succes te maken. Voor de foto's kijkt u op onze website www.rrrucphen.nl.
Heeft u na het lezen van dit berichtje wel interesse in de activiteiten van de Road Runners Rucphen Wandelafdeling hebben neem dan gerust eens contact op met Toon Valentijn, tel. 06-15357667 81390749 of stuur een e-mailtje naar rrrucphen@kpnmail.nl.

Marathon Rotterdam
Road Runners Rucphen trotseren hitte Marathon Rotterdam 2018! Aan de start zagen we Ronald van Dijk, Wim Oonincx en onze trainster Gine Shearlaw allen hadden er voor de volle 100% voor getraind. Noemenswaardig is de prestatie van Gine te noemen zei liep na een zeer bewogen jaar en daardoor een heel erg 'zware' maar zeker bijzondere 10 marathon voor haar! Ook Wim en Ronald hadden het vanwege de warmte erg zwaar maar desondanks deze omstandigheden hebben ze beide hun eerste Marathon volbracht. Allemaal gefeliciteerd. [l]