Arjan en Josje halen de slee terug met tractor. Guido Vanaeken met zijn paard op de achtergrond.
Arjan en Josje halen de slee terug met tractor. Guido Vanaeken met zijn paard op de achtergrond. J Huijbregts

Prachtige ploegdag in Sprundel

SPRUNDEL – Afgelopen zondag 15 april organiseerde Paardensportvereniging St.Isidorus uit Sprundel voor de 19e maal de jaarlijkse ploeg en trekwedstrijd voor paarden en voor het 7e jaar waren er oldtimer tractors dit in samenwerking met de OTMV Noord-Brabant.

Dit was wederom op het terrein van de fam. Koevoets-Herijgers aan de Klein Zundertseweg 17 in Sprundel. Er waaide een briesje over de akker en de zon verwarmde ons fijn en 24 combinaties zijn er van start gegaan. Het was door de regenval wel zwaarder ploegen dan normaal, maar dat mocht de pret niet drukken. De wedstrijd werd goed bezocht door de vele passanten en mensen die deze uitstervende activiteit eens wilden aanschouwen.
Er waren verschillende categorieën, enkel en meer span wentelploegen en het geerploegen. Bij de tractors was het heen en weer ploegen deze dag. Het was voor de jury bij alle categorieën weer een uitdaging om te beoordelen. De trekwedstrijd werd aansluitend gehouden. Dit gebeurde zoals voorgaande jaren met een slee en daarop telkens het totale gewicht verhoogt met zandzakken.
Wim Koevoets haalde hier met zijn paard Bram de eerste prijs. Tussendoor en na afloop was er de gelegenheid voor de deelnemers en bezoekers om een kop koffie of pilsje te vatten in de consumptietent en een pannenkoek en kop soep in de bak tent te halen. Kinderen konden ondertussen lekker springen op de trampoline en spelen in het gras. De dag is voorbij gevlogen. Het was een gezellige dag!
Onze dank gaat uit naar de fam. Koevoets-Herijgers die voor de 14e keer hun land beschikbaar gesteld hebben. Bedankt ook aan Corné de Jong. Een woord van dank ook naar alle sponsors. En natuurlijk de leden en vrijwilligers die het weekend paraat stonden om dit alles mogelijk te maken.

Uitslagen
Enkelspan wentelploegen: 1 Guido Vanaeken, 2 Jan Broos, 3 Sjaan de Bruijn, 4 Theo Herrijgers, 5 Jan Voeten, 6 Marco Jansen, 7 Bert Eestermans, 8 Philippe Vanaeken, 9 Wim Baremans, 10 Jos Godrie, 11 Jan Dufraing.
Meerspan wentelploegen: 1 Sjef Dams en Jac Christianen, 2 Rini Aarts.
Geeploegen: 1 Kees Koenen, 2 Wim Koevoets, 3 Harrie van de Sande.
Tractorploegen: 1 Toon de Nijs, 2 Piet Kuipers, 3 Theo Beekers, 4 Ad Coertjens, 5 Ad Hagenaars, 6 Arjan Koevoets, 7 Kees Roelands, 8 Kees Lauwen.
Van harte gefeliciteerd en graag tot de volgende keer! [l]

Arjan en Josje halen de slee terug met tractor. Guido Vanaeken met zijn paard op de achtergrond..