WWV renners.
WWV renners. Jerry Maas

Extra dag om te koersen voor Jeugd Willebrord Wil Vooruit

SINT WILLEBRORD - Afgelopen weekend hadden we door het Koningsweekend een extra dag om te koersen.

Vrijdag met Koningsdag waren de District Kampioenschappen te Chaam. Hierbij stonden Delano, Elena en Jenna in categorie 2 aan de start. Jenna startte wat voorzichtig maar kwam toch netjes in haar race, 8e plaats (2e meisje). Elena reed alleen naar de kop van 2 waar Delano al in zat. Elena werd netjes 3e (1e meisje). Delano werd in de sprint 2e (2e jongen).
In Categorie 3 stonden aan de start Michelle, Senna, Mathijs en Roemer. Voor Roemer ging het nog net iets te hard. Maar met een 16e plaats (10e jongen) toch knap gereden. Mathijs kon de aansluiting net niet houden. Maar ook Mathijs was blij met zijn 14e plek (9e jongen). Senna en Michelle zaten in de kopgroep. De eindsprint leverde Senna een 10 plaats op (6e jongen) Michelle was sneller in de sprint, 4e plaats (2e meisje).
Hierna in categorie 4 stonden Nienke, Milan en Brent aan de start. De groep brak al snel in drie stukken. Brent kon de aansluiting naar de 1e groep maken. Nienke zat in de 2e groep. Milan reed hier net achter. De 1e groep reed voor een 2e plek. Brent werd in de sprint 4e (3e jongen). Nienke werd 10e (5e meisje). Milan eindigde op een 17e plaats (12e jongen).
In Categorie 5 stonden Luca en Kobe aan de start. Een aanvallende Luca zorgde ervoor dat er een kopgroep van 4 ontstond. Luca moest het in de sprint net afleggen. Een 2e plaats als uitslag (2e jongen). Voor Kobe was het tempo net te hoog. Maar zeker een mooie wedstrijd en 19e plaats (17e jongen).
Podium plekken tijdens de District kampioenschappen als volgt. Delane 2e, Elena 1e en Jenna 2e. Michelle 2e, Brent 2e, Nienke 2e en Luca 1e.

Wedstrijden zondag
Op zondag was er een wedstrijd in Steijn. Deze wedstrijd telt mee voor een klim klassement in Limburg. Delano gaat voor dit klassement en met groot gemak. Vanuit de start als 2e weg en de sprint met overtuiging winnen. 1e plaats voor Delano.
Op deze dag was er ook nog een wedstrijd in St. Michielsgestel. Hier stonden in categorie 3 Michelle en Senna aan de start. Senna werd in de sprint 5e (3e jongen) en Michelle 8e (3e meisje). Nienke reed in categorie 4 een mooie wedstrijd. Een 12e plaats (4e meisje). Mooi weekend en mooie uitslagen voor onze renners en rensters.[l]

WWV renners