Korte berichten

Steunpunt mantelzorg Rucphen organiseert respijtmarkt: Dinsdag 8 mei is er een markt waar de mantelzorgers van Roosendaal en Rucphen informatie kunnen ophalen wat respijt betreft. Respijtzorg houdt in dat de zorg van een mantelzorger tijdelijk wordt overgenomen. Dat kan voor een keer zijn of heel regelmatig, voor enkele uren of een paar weken lang. Er zijn respijtvoorzieningen voor bepaalde groepen, zoals weekends voor kinderen met autisme. Er zijn voorzieningen die voor iedere zorgvrager toegankelijk zijn. De informatiemarkt voorziet in de behoefte om meer te weten te komen omtrent 'even vrijaf, ook voor de mantelzorger'. Deze informatiemarkt zal van 13.00 tot 20.00 uur op locatie: Wiekendael, Kapel, Kalsdonksestraat 89, te Roosendaal.

RUCPHEN
Nationale Zonnebloemloterij:
In de week van 7 tot en met 12 mei gaan de vrijwilligers van Zonnebloem kern Rucphen weer op pad om huis aan huis Zonnebloemloten aan te bieden. Dit onder het motto 'We helpen elkaar vooruit'. Want daar draait het bij onze loterij om. Met de opbrengst helpen we mensen met een lichamelijke beperking vooruit. Naast geldprijzen zijn er prijzen in nature, die grotendeels gesponsord worden. Hierdoor kunnen we meer prijzen uitreiken met minder budget. Nog meer winnaars dus. Alvast hartelijk dank voor uw deelname!
Vogelbeurs: Op zondag 6 mei organiseert vogelvereniging De Vogelvrienden Rucphen weer een grote Internationale vogelbeurs in gemeenschapshuis Agora, Rucphensevaartkant 2b te Rucphen. Deze vogelbeurs is geopend van 9.00-12.00 uur. Men kan vogels inbrengen vanaf 8.30 uur. Er worden evenals elke eerste zondag van de maand weer vele vogels in diverse soorten en kleuren verwacht.
Rodeo Ruiters Rucphen: Tijdens de dressuurwedstrijd in Moergestel behaalde Margo Schrauwen met haar paard Santos mooie resultaten in de klasse Z2 dressuur. Zij won tweemaal de rubriek met 213 en 222.5 punten.

SINT WILLEBRORD
Accordeonparty:
Zondag 6 mei is er weer de maandelijkse accordeonparty in cafe-zaal 't Pleintje, Kanariestraat 15 te St. Willebrord. Er treden vele accordeonisten op uit Nederland en Belgiƫ. Als u in het bezit bent van een instrument en ook mee wil spelen geen probleem. Beginner of gevorderde er is altijd plaats om te spelen. Het is een open podium. Er is geluid en een drummer aanwezig. Wil je een dansje maken ook dat kan. Het parkeren en de toegang is gratis. Aanvang 13.30 uur Einde 17.00 uur. Info: Jos v.d Lindeloof tel: 06-23485802 Of Ton v. Nispen 06-53750403. [l]