vlag en herdenkingskrans
vlag en herdenkingskrans jan vergouwen

Dodenherdenking 4 mei Zegge

ZEGGE - Zoals al meer dan 15 jaar gebruikelijk, wordt er ook dit jaar weer op gepaste wijze aandacht besteed aan de Jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei in Zegge.

In samenwerking met de Parochiekern H. Maria Boodschap, Zanggroep Melody en Harmonie St. Cecilia , organiseert heemkundekring Den Lande van Zegge vrijdagavond 4 mei voor iedereen (wel/ geen of andere geloofsovertuiging) om 19.00 uur een Herdenking in de Kerk van Zegge gevolgd door een bijeenkomst om 19.35 uur op de plaatselijke begraafplaats achter de Kerk.
Op het Kerkhof vinden toespraken plaats van o.a. Wethouder Evers van de gemeente Rucphen en de voorzitter van de heemkundekring mevr. Hellemons en worden de vlaggen halfstok gehesen en is er een Herdenkingsvuur.
Na het signaal 'The Last Post' is er de Twee Minuten Stilte, zoals overal in Nederland, daarna wordt het Wilhelmus gezongen en gespeeld en worden bloemen en een Herdenkingskrans neergelegd. Ook alle aanwezigen krijgen de gelegenheid om door hen meegebrachte bloemen bij het Herdenkingsvuur neer te leggen.

Vlag halfstok
Heemkundekring Den Lande van Zegge vraagt iedereen, indien mogelijk, op 4 mei vanaf 18.00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Ook uw aanwezigheid, in zowel de kerk als daarna op de begraafplaats wordt bijzonder op prijs gesteld. Iedereen, wel- geen- of ander geloof is van Harte welkom. Vrijheid is niet alleen feesten maar ook herdenken ook ruim 70 jaar na dato.

Vlaggen op 5 mei
Wij vragen iedereen ook op 5 mei te vlaggen, niet alleen als feestbetoon maar ook als dank voor onze vrijheid. Wij danken iedereen bij voorbaat![l]

vlag en herdenkingskrans