Volop activiteiten tijdens Nationale Molendagen in Sprundel

SPRUNDEL - Wij als Molenstichting willen van deze gelegenheid gebruik maken om dit weekend in én buiten de molen De Hoop veel extra’s voor de bezoekers te bieden middels een gevarieerd programma.

Tijdens het gehele weekend zal de molen van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend zijn voor onze gasten. Continue zullen er molengidsen, vrijwilligers en op zondag de molenaar aanwezig zijn om rondleidingen te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Mogelijk kan/zal er graan worden gemalen op zondag en graan geplet worden.
In de ontvangstruimte van de molen zal er een gezamenlijke expositie van Rien en Mieke van Vlimmeren uit Sprundel te bewonderen zijn. Rien begon met boetseren/beeldhouwen en Mieke met schilderen.
Mieke en Rien stellen een kunstwerkje ter beschikking voor de loterij waarvan de opbrengst bestemd is voor het behoud van Molen De Hoop Sprundel.
In de vitrine van ’t Meulewienkeltje zijn al onze meelproducten aanwezig zodat de bezoekers een keuze hebben. Er is ook aandacht voor de molengeschenkenpakketjes met Sprundelse streekproducten en bezoekers kunnen het molenbrood met Sprundels beleg proeven onder het genot van een kopje koffie of thee.
Na de middag zullen er lekkere pannenkoeken, van meel gemalen in onze molen, gebakken worden en zijn er voor de kinderen molenwerkboekjes, molenkleurboekjes en kleurplaten beschikbaar.

Huifkartocht
Huifkartocht vanaf molen De Hoop Sprundel op zondag 13 mei om 11.00 uur en 13.30 uur.
Vanaf molen De Hoop via de Sint Janstraat, de Bosstraat, De Heikant, Klein-Zundertseweg, Akkerstraat en de Omgangstraat terug naar de molen door ons mooie Sprundelse landschap (met groepsfoto). Wie er belangstelling heeft voor dit 5,5 km lang “Sprundels Meule-ommeke” kan zich aanmelden bij molen De Hoop of via molensprundel@gmail.com. Vertrek om 11.00 uur (is volgeboekt) en 13.30 uur en deze tocht wordt aangeboden door Molenstichting “De Hoop Sprundel”. Aanmelden vóór zaterdag 12 mei.

Fietsen en wandelen
Fietsen en wandelen in de omgeving van de Sprundelse molen. Op zaterdag 12 mei en zondag 13 mei kunnen wandelaars en fietsers, tussen 10.00 uur en 16.00 uur op eigen gelegenheid wandelen of fietsen vanaf de molen. In samenwerking met Beleef Sprundel ontvangen de deelnemers tegen betaling een wandelboekje met de beschrijving van de 4 Meule-ommekes, de vijf kuierpadjes of de fietsroute Typisch Sprundel (lengte 30 km), inclusief een kopje koffie of thee. Een mooie gelegenheid om Sprundel nog beter te leren kennen. [l]