De exposanten in de voortuin bij een kunstwerk met op de achtergrond molen De Hoop.
De exposanten in de voortuin bij een kunstwerk met op de achtergrond molen De Hoop. Rien / Mieke van Vlimmeren

Expositie in molen De Hoop tijdens Nationale Molendagen

SPRUNDEL - Na hun pensioen hebben Mieke en Rien van Vlimmeren hun drive gevonden in de kunst. “Het blijft voor Mieke en Rien een uitdaging en een “gevecht” om mooie vormen te scheppen hetzij voor een beeld of op het doek”. Mieke en Rien inspireren elkaar en zijn kritisch op elkaars werk. Zij prijzen zich gelukkig dat ze samen zo van hun pensioen mogen genieten en willen hun werk graag in Molen De Hoop aan u laten zien tijdens de Nationale Molendagen op 12 en 13 mei.

Rien begon met boetseren/beeldhouwen en Mieke met schilderen. Rien heeft 2 jaar les gehad van CAS Stuart, 2 jaar van Felix van Brugel en 2 jaar van Vera Harmsen in Rotterdam. Daarna heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Mieke heeft 1 jaar les gehad in de techniek van aquarelverf en acrylverf. Daarna tot medio 2007 in olieverf en is ze in eigen atelier begonnen met intuïtief schilderen met felle kleuren. Mieke en Rien, hebben als omwonenden van de molen, tot 2014, zitting gehad in de tuincommissie van het Molenerf waar zij in die periode de cohesie tussen de buurtbewoners hebben zien toenemen.
“Het was geweldig om te zien dat mensen die elkaar in andere omstandigheden niet snel zouden spreken, nu door die tuin intensief contact hadden, vertelde Mieke. “En op onze themafeesten leerde je je buurtgenoten steeds beter kennen”. Vanuit hun voortuin hebben Mieke en Rien een pracht zicht op molen De Hoop, met hun kunstwerken en het Rijksmonument in één beeld gevangen, en dat maakt de expositie nog specialer. Tijdens deze expositie is er een kleine loterij met als prijzen een beeldje van Rien en een molengeschenkpakketje. [l]

De exposanten in de voortuin bij een kunstwerk met op de achtergrond molen De Hoop