Familie in Ecuador.
Familie in Ecuador. Frans Peeters

Expositie reisportretten Frans Peeters

ROOSENDAAL - Foto’s maken met je telefoon is leuk want je kunt ze snel laten zien aan anderen of delen op social media. Echt genieten van foto’s kun je pas als je ze laat afdrukken, liefst in een lekker groot formaat. Frans Peeters heeft meer dan 33.000 foto’s online staan, maar regelmatig laat hij grote afdrukken maken van zijn dierbaarste foto’s.

Gedurende de hele maand mei toont hij twintig foto’s in groot formaat in de hoofdlocatie van Bibliotheek VANnU in Roosendaal. Het zijn reisportretten die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt tijdens vakanties naar Tanzania, Gambia, Ecuador en de Galapagoseilanden. De foto’s hebben veel kleur en bij elke foto hoort een verhaal. De foto’s zijn met maximale resolutie afgedrukt op een speciaal fotofolie voor haarscherpe details.
Frans Peeters is geboren in 1957 en opgegroeid in Schijf. Hij volgde de middelbare school in Roosendaal (Michel mavo en Norbertus havo) waarna hij in 1980 afstudeerde als docent Engels en Nederlands aan het Moller Instituut in Tilburg. Hij heeft negen jaar gewerkt op het Burgemeester Alberts College in Rucphen en sinds 1989 is hij werkzaam als docent op het Ostrea Lyceum (voorheen St. Willibrordcollege) in Goes. In 1998 is hij omgeschoold tot docent informatica en de afgelopen twintig jaar heeft hij het vak informatica gegeven. Zijn hobby is schaken en zijn passie is fotografie. In 2014 heeft hij in zijn vrije tijd de tweejarige opleiding aan de Fotovakschool in Rotterdam afgerond. Veel mensen in Roosendaal zullen hem kennen als jeugdleider van schaakvereniging De Pion. Bekijk voorbeelden van zijn werk op www.franspeeters.info [l]

Familie in Ecuador