Delano.
Delano. Mario Heeren

Wederom dubbel programma voor Jeugd Willebrord Wil Vooruit

SINT WILLEBRORD - Ook dit weekend was er weer een mogelijkheid om een dubbel programma te rijden. Zaterdag stond in het teken van de 2e selectie wedstrijd voor het NK. Deze werd verreden in Oosterhout.

Het was al vroeg warm en in categorie 2 stonden Delano, Elena en Jenna aan de start. De groep bleef lang bij elkaar. Verschillende pogingen van Delano lukte niet, maar in de sprint was Delano toch de snelste. Elena behaalde een 10e plaats, Jenna werd 11e. Hierna Kwamen Michelle, Senna en Mathijs aan de start. Senna was mooi voorin te vinden en gaf een sterke indruk. In de sprint maakte hij een fout waardoor hij te vroeg aanging. Met een 10e plaats toch mooie uitslag. Michelle sprintte naar een mooie 6e plek. Mathijs bleef ook netjes in de 1e groep en eindigde als 11e. In categorie 4 waren Milan, Nienke en Brent. Voor Milan ging het helaas iets te hard maar reed een mooie wedstrijd op eigen tempo. 15e plaats als uitslag. Nienke en Brent zaten in de kopgroep. Een eindsprint moest de winnaar opleveren. Brent 4e en Nienke 9e. In de pauze was de dikke banden race. Hier stond Olivier aan de start. Knappe 2e plaats en bloemen voor mama. Na de pauze kwam Kobe en Luca in categorie 5. Luca reed weer een super aanvallende wedstrijd en behaalde een 2e plaats. Voor Kobe was het helaas iets te zwaar. Misschien het warme weer. Maar toch 21e plaats. Sanne mocht het rijtje sluiten in categorie 6. Verkoudheid was de spelbreker voor een korte uitslag. Sanne werd 23e.

Zondag 6 mei
Zondag reed Kim in Honselersdijk. Mooi in de groep kunnen volgen en in de sprint naar een 7e plek. Delano en Brent reden in Netersel. Delano ging vanaf de start hard weg. Wilde de kassei winnen. Door alleen weg te rijden na 2 ronde was de kassei binnen. Net als de 1e plek. Brent in categorie 4 zat in de grote groep achter 1 koploper. In de sprint moest hij toch laten lopen door de warmte en eindigde op een 13e plek. Volgende week weer een nieuw weekend met selectie wedstrijd voor het NK. We zijn weer trots op onze renners en rensters.[l]

Delano