De motorvierdaagse trok vorig jaar veel deelnemers. FOTO CORINE ROKS
De motorvierdaagse trok vorig jaar veel deelnemers. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Laatste editie Motoravond4daagse

SINT WILLEBRORD - Motortourclub (MTC) V-Twinbikers houdt van 14 tot 17 mei voor de derde en laatste keer de Motoravond4daagse van Sint Willebrord. De vierdaagse start op maandag met de zegening van de pastoor.

DOOR MONIQUE JANSEN

Het motorevenement is een initiatief van Walter Jaspers. Hij stond aan de weg van het motorfestijn, omdat hij graag iets wilde doen om een steentje bij te dragen aan het onderhoud van de Willibrorduskerk. Inmiddels zijn er twee edities van de Motoravond4daagse geweest. Beide vierdaagsen trokken veel deelnemers, waardoor er behoorlijk wat geld in het laatje kwam. Het bestuur van de Willibrorduskerk was dan ook erg blij met de giften van de V-Twinbikers.

Routes

Alle motorrijders kunnen meedoen aan de Motoravond4daagse. Alle merken zijn welkom. De routes variëren van 90 tot 100 kilometer in een andere windrichting. De deelnemers kunnen genieten van het Brabantse landschap. Eén traject gaat over het Belgisch grondgebied. Halverwege de tocht is er een stempelpost. Deelnemers krijgen de gelegenheid om bij deze post iets te consumeren. De routes zijn verkrijgbaar op de GPS. Het is ook mogelijk zonder navigatie te rijden. De club heeft diverse roadcaptains klaarstaan om in kleine groepjes mee te rijden. Inschrijven kan elke dag tussen 18.00 en 19.00 uur bij café hotel-zaal De Kwast aan de Vijverstraat 15 in Sint Willebrord. Daar is ook de start. Deelnemers mogen zelf weten of ze elke avond meerijden of ook weleens een avond overslaan. De kosten voor deelname bedragen tien euro voor vier dagen.

Club

MTC V-Twinbikers is een vereniging die al bijna twintig jaar bestaat. Er zijn ongeveer twintig leden. Elk jaar organiseren zij dertien of veertien motorritten. De bedoeling is dat ieder lid zelf een keer een route uitzet. Dat zorgt er voor dat iedereen aan zijn trekken komt, want sommige rijders houden van lange ritten en een ander vindt 150 kilometer wel genoeg.

Sprokkelen

De afgelopen jaren is er veel geld opgehaald voor de verbouwing van de Willibrorduskerk. In maart wil men een start maken met de opknapbeurt die 365.000 euro gaat kosten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed betaalt de helft van dit bedrag. Het andere deel komt van rekening van de parochie. De gemeenschap heeft daarbij al fors geholpen.

Begin dit jaar was er al 55.000 euro bijeen gesprokkeld. De toren van de kerk heeft de grootste prioriteit. Die moet wind- en waterdicht worden gemaakt. Het laatste grote onderhoud stamde uit 1985. Ook toen bracht de Willebrordse gemeenschap een groot deel van het bedrag samen. De kerk werd gebouwd in 1926.[l]