Organisator Con Voermans met Adriaan Spee.
Organisator Con Voermans met Adriaan Spee. Con Voermans

Karate-do SAN toernooi Open west Brabantse zeer succesvol

RUCPHEN - Karate do SAN heeft afgelopen weekenden haar 16e open toernooi gehouden, genaamd de Open West Brabantse karate kampioenschappen. Meer dan 360 deelnemers uit 5 landen. Nederland, Duitsland, Belgiƫ, Denemarken en zelfs uit India.

Om klokslag 09.00 begon het toernooi met het onderdeel kata. Omstreeks 11.30 werd er aangevangen met kumite. Karate-do SAN deed mee met hun gehele jeugd selectie en zelfs enkele die voor de eerste keer op de mat stonden.
De volgende leden van SAN vielen in de prijzen.
Poule 2: Kata meisjes 10-11-12 jaar wit t/m groen, May van Dorst 3e pl
Poule 8: Kata jongens 13-14-15 jaar wit t/m blauw, Sem Roovers 2e pl
Poule 11: Kata jongens 16-17 jaar bruin-zwart, Davy van Sprundel 3e pl
Poule 14: Totaal Kata heren v.a. 14 jaar blauw-zwart, Tim Helmons en Sem Roovers 3e pl, Davy van Sprundel 2e pl
Poule 16: Kumite jongens 7-8-9 jaar, Jayden van Aert 2e pl
Poule 23: Kumite jongens 13-14-15 jaar -55 KG, Tim Helmons 1e pl en Sem Roovers 3e pl
Poule 27: Kumite jongens 16-17 jaar +65 KG, Davy van Sprundel 2e pl

TOtaal Kumite
Voor de tweede maal stond het onderdeel TOtaal Kumite op het programma en net als vorig jaar werd dit nu ook zeer gewaardeerd door het publiek die met grote getale aanwezig waren. Het systeem lijkt veel op het WKF systeem wat de Olympische status heeft, maar is fysiek en mentaal zwaarder. De vechters konden genieten van het vele applaus wat ze kregen. Want het publiek voelde hoe ze niet alleen met hun tegenstander bezig waren, maar ook met zich zelf, gezien de vermoeidheid zichtbaar werd aan het einde van de wedstrijd. TOtaal Kata stond voor de eerste keer op het programma, 1e ronde volle technieken tegen het stootkussen, 2e ronde Kata, beide starten gelijk en kunnen dus elkaar tegen komen tijdens hun Kata, extra spanning dus. Beslissing wie wint werd bepaald door beide rondes op te tellen. De Deense coach Claus Jansen was er weg van en heeft de Engelstalige regels meegenomen om het ook in Denemarken te gaan promoten.
Info: www.karatedosan.nl 06-24222772. [l]

organisator Con Voermans met TOtaal sponsor Adriaan Spee